Cambodja is een land met een zeer heftige geschiedenis  deels toeristisch en deels ongerept.

Een vakantie in Cambodja is niet compleet zonder een bezoek aan Siem Reap. Net buiten deze stad ligt Angkor Wat.  Deze Hindoeïstische tempel is het grootste religieuze bouwwerk ter wereld en één van de hoogtepunten van uw reis. Dit schitterende bouwwerk doet u verstelt staan door het web van gangen en torens en de boeiende verhalen die in deze tempel schuilen.

Cambodja heeft veel meer te bieden dan alleen Angkor Wat. Ga naar de hoofdstad Phnom Penh dit is een stad vol tegenstellingen. Hier vind u overblijfselen van de Franse overheersing die worden afgewisseld door Aziatische architectuur, zoals het indrukwekkende Koninklijk Paleis.   In Phnom Penh vind u ook de Esmerald Boeddha, gezet met liefst 9584 diamanten.

Breng een bezoek aan één van de nationale parken, de killing fields en eindig uw rondreis om een paar dagen te relaxen op één van de mooie stranden. Sihanoukville, is Cambodja’s beroemdste badplaats hier vind je voldoende restaurants, clubs en karaokebars om ‘s avonds lekker los te gaan.

Cambodja is centraal gelegen en daardoor goed te combineren met Vietnam of Thailand.

Er zijn georganiseerde reizen naar Cambodja maar het is ook mogelijk om voor u een individuele rondreis op maat samen te stellen.

Wilt u zelf ook graag op vakantie naar Cambodja vraag dan een reisvoorstel aan of boek zelf u rondreis bij een vertrouwde reisorganisatie waar ik mee samenwerk. 

Zelf Rondreis boeken   Reisvoorstel aanvragen

 

 

 

 

Geld: De munteenheid van Cambodja is de Riel (KHR)

Reisdocumenten: Uw paspoort dient na terugkomst in Nederland nog minimaal zes maanden geldig te zijn. Tevens is voor een bezoek aan Cambodja een visum verplicht. Er is een e-visum en een visum dat u ter plaatse kunt kopen. Let op, bij het e-visum kunt u alleen bij de volgende grensovergangen terecht:
– Poi Pet (Thaise grensovergang)
– Bavet (Vietnamese grensovergang)
– Luchthaven van Phnom Penh
– Luchthaven van Siem Reap
– Cham Yeam (Thaise grensovergang)

Het E-visum aanvragen 

U kunt er ook voor kiezen om het visum ter plaatse te kopen voor circa 35 Amerikaanse dollar. Dit visum is 30 dagen geldig. Tevens heeft u 1 pasfoto nodig. Wij raden aan om dit bedrag al contant bij u te hebben.  Een visa credit card als betaling wordt niet altijd geaccepteerd. Kinderen dienen in het bezit te zijn van een eigen paspoort. Bestaande bijschrijvingen zijn niet meer geldig.

Vaccinaties: Voor Cambodja worden vaccinaties tegen DTP en Hepatitis A aanbevolen. In het land komt geen gele koorts voor. Echter, als u vanuit een gele koorts gebied komt is vaccinatie verplicht. Een vaccinatie tegen buiktyfus wordt aanbevolen bij een reisduur van 2 weken of langer. De autoriteiten van Cambodja kunnen vragen om een zogenaamde choleraverklaring als u over land de grens passeert.

In sommige gebieden komt malaria voor. U dient zich goed te beschermen tegen muggenbeten. Ook is het gebruik van tabletten om malaria te voorkomen soms nodig. Voor actueel advies kunt u op de website van Thuisvaccinaties  terecht.

Tijdverschil:In Cambodja is het zes uur uur later dan in Nederland. Tijdens de Nederlandse zomertijd is het in Cambodja vijf uur later.

Taal: Het Khmer is de nationale taal van Cambodja en wordt door 90% van de bevolking gesproken. Andere talen die in Cambodja voorkomen zijn de gesproken talen van de minderheden, waaronder Vietnamees en Chinees.  In de toeristische sector wordt veelal Engels gesproken.

Klimaat: Cambodja heeft een tropisch klimaat dat bepaald wordt door de zuidwest-moesson en de noordoost-moesson. De maanden februari tot en met april zijn heet en droog. In deze periode kan de temperatuur oplopen tot 40 °C. Dit is een droge hitte, die beter te verdragen is dan een klamme hitte.

Vanaf mei tot en met oktober valt in Cambodja de nodige neerslag. Vaak valt er in de namiddag of ‘s nachts een enorme bui en is het de rest van de dag droog. Een voordeel is dat Cambodja in deze periode zeer groen is.

De wintermaanden, vanaf oktober tot en met februari, vormen een koelere en drogere periode en zijn zeer geschikt om Cambodja te bezoeken.

Cambodja