Botswana is één van de meest exclusieve safaribestemmingen, met prachtige luxueuze accommodaties en een grote verscheidenheid aan wild. Ga olifanten spotten in één van de bekendste wildparken van Afrika: het Chobe National Park.

Chobe National Park 

Chobe is niet voor niks het populairste park van Botswana. U kunt hier de gehele Big Five spotten en de adembenemende wildernis van Botswana ontdekken. In het park vindt u grote concentraties wild, zoals de grote Chobe olifant . Vooral in december en januari grazen hier duizenden olifanten en zebra’s. Aan het einde van het regenseizoen trekken de dieren weer terug naar de Noordelijke rivieren. In het park liggen rivieren, moerassen, weelderige vlaktes en dichte bossen.

Voor een bijzondere natuur reist u naar de Kalahari woestijn, de Okavangodelta of één van de andere gameparken van Botswana.

Okavango Delta

De Okavango Delta is het grootste binnenlandse deltasysteem ter wereld en beslaat een oppervlakte van 15.000 km², bestaande uit kanalen, lagunes, moerassen en diverse eilanden. De Okavango Delta heeft zijn naam te danken aan de Okavango Rivier.  De delta kunt u te voet ontdekken of met een mokoro, een soort kano die met een lange paal wordt voortgeduwd.

Het Central Kalahari Game Reserve ligt in het hart van de Kalahari woestijn, wat een zeer groot deel van Botswana beslaat. Het reservaat kent twee seizoenen : aan het einde van de droge tijd is het een woestijn met slechts wat bomen en struiken. Het wild is makkelijk te vinden aan de hand van de sporen die zij in het zand achterlaten. Aan het einde van de natte periode is het een gebied met hoog gras en veel begroeiing. In deze periode is er veel grazend wild, dat weer roofwild aantrekt.  

Op de grens met Zambia vindt u de bijzonder mooie Victoria watervallen die u niet snel zal vergeten. Tip maak een helikopter vlucht boven de watervallen.

Victoria Falls

 

 

 

 

 

 

 

Reizen in en naar Botswana zijn duur.  Botswana wordt minder massaal bezocht dan andere landen in Afrika. De meeste accommodaties zijn alleen maar bereikbaar per vliegtuigje.

Botswana wordt steeds populairder. In de drukke maanden juli tot en met half oktober zijn veel lodges ver van tevoren vol geboekt, ook de meer luxe lodges. Dus als u naar Botswana wilt boek dan ruim op tijd. 

Reisvoorstel aanvragen  Zelf rondreis boeken

 

 

Geld:De munteenheid van Botswana is de Botswana Pula (BWP), dit is onderverdeeld in 100 Thebe (centen)

Reisdocumenten:

Als toerist met Nederlandse nationaliteit is het toegestaan om maximaal 90 dagen in Botswana te verblijven zonder visum. Wel dient uw paspoort na terugkomst in Nederland nog minimaal 6 maanden geldig te zijn.

Wanneer u met kinderen reist willen wij u ook adviseren om een uittreksel van het geboorteregister van uw kinderen mee te nemen. Ter preventie van kinderhandel wordt om deze papieren gevraagd.

Vaccinaties:

Voor Botswana worden vaccinaties tegen DTP en Hepatitis A aanbevolen. Een Gele koorts vaccinatie is verplicht als u vanuit een gebied komt waar Gele koorts voorkomt

In Botswana komt malaria voor. U dient zich goed te beschermen tegen muggenbeten. Ook is het gebruik van tabletten om malaria te voorkomen  nodig. Voor actueel advies kunt u op de website van Thuisvaccinaties  terecht.

Tijdverschil: In Botswana is het in onze winter 1 uur tijdverschil

Taal: 

Klimaat: