Bonaire is een topbestemming voor liefhebbers van duiken, snorkelen en surfen maar ook voor liefhebbers van zon, zee en strand.

Nergens anders is een vakantie zo eenvoudig als op Bonaire. De warme, vriendelijke bevolking verwelkomt u graag op het eiland.

Meer dan 20% van Bonaire en 100% van al het water rondom Bonaire en Klein Bonaire zijn Nationaal Park. En dus beschermd gebied.  Voordat u gaat zwemmen, snorkelen of duiken heeft u een Nature Tag nodig.
Op het eiland zelf zijn 63 officiële duikplekken en op Klein Bonaire nog 26. Hiervan zijn 54 kantduikplekken. 

Kralendijk is de hoofdstad en de belangrijkste haven van het eiland.  Het heeft een levendig en kleurrijk Caribisch centrum. Van november tot april is het extra druk in Kralendijk want dan liggen er cruiseschepen aan de Noord of Zuid Pier.

Op Bonaire vindt u Rincon het oudste dorp van Bonaire, maar ook van  Caribisch Nederland. Vroeger woonde hier de slaven die in de zoutpannen aan het werk waren.

Wie Bonaire bezoekt, kan niet om de flamingo heen. De zalmroze vogel is uitgegroeid tot hét symbool van het eiland. Het pekelmeer is niet toegankelijk voor bezoekers, omdat de flamingo nu eenmaal erg op zijn rust is gesteld. Maar u kunt ze vanaf de kant van de weg vaak prima spotten. De flamingo is ook te spotten bij het Gotomeer, Slagbaai, Playa Funchi of andere zoutmeren.

Andere interessante bezienswaardigheden zijn o.a. de mangrovebossen, de zoutpannen, de slavenhutten en Lac de grootste lagune van de ABC eilanden.  Sorobon, gelegen aan de oostkust van het eiland aan Lac Bay is een geweldige plek om te windsurfen maar ook een ideale plek om heerlijk van de zon te genieten.

Vraag naar de mogelijkheden of een combinatiereis met Aruba of Curacao 

Wilt u meer algemene informatie kijk dan op de officiële website van het eiland.

Reisvoorstel aanvragen

Onderwaterwereld Bonaire