Boedapest deze mooie Hongaarse hoofdstad ligt aan de Donau en heeft veel te bieden voor toeristen.

De hoofdstad van Hongarije is verdeeld in twee delen, Buda en Pest. De twee stadsdelen worden gescheiden door de rivier de Donau. Boedapest is aan de ene kant heel klassiek stad maar aan de andere kant ook hip en modern. 

Het openbaar vervoer is goed geregeld en goedkoop. De hotels en restaurants zijn van prima kwaliteit. En er worden veel activiteiten aangeboden zoals fiets en wandeltours, boottochten, escape rooms, rijden in trabantjes en nog veel meer.

Houdt u van shoppen breng dan een bezoek aan de Centrale Markthal en de bekende winkelstraat van de stad Váci Utca. In deze winkelstraat vindt u alle bekende internationale merken, maar ook leuke souvenirwinkels en boetieks

De stad staat ook bekend om zijn badhuizen, de meest bekende zijn de Széchenyi baden, gelegen in het stadspark van Budapest. Maar ook bij Gellért Hotel zijn thermale baden, deze zijn gelegen in Buda.

Midden in de Donau ligt Margaretha Island, je kan hier komen met een boot via de Donau of met de tram met warm weer is dit een heerlijke plek om even te relaxen naar het openluchtzwembad te gaan of een biertje te drinken in de biergarten.

Boedapest heeft voor ieder wat wils jong en oud. Veel dingen zijn heel goed lopend te doen. Uit eten is niet extreem duur en er zijn veel leuke lokale restaurants.

Boek zeker een leuke fietstour door de stad met een Nederlandstalige gids of maak  een boottocht over de Donau.  

Het is een leuke bestemming voor een lang weekend weg met je partner, maar het is ook een geweldige stad voor een vrienden of vriendinnenweekend of een bedrijfsuitje.

Lijkt het u leuk om een stedentrip te maken naar Boedapest vraag dan een reisvoorstel aan.

Reisvoorstel aanvragen

 

Boedapest