Berlijn is mysterieus door haar geschiedenis en juist daardoor erg aantrekkelijk voor een stedentrip. De muur is inmiddels meer dan 20 jaar geleden neergegaan, maar het beladen en mysterieuze gevoel van oost en west blijft bestaan.

Het uiterlijk van Berlijn is een boeiende mix van oude statige gebouwen en ultramoderne architectuur.

Berlijn is de hoofdstad van Duitsland en uitgegroeid tot een cultuurmetropool van de eerst orde. De stad is erg populair bij jong en oud en er is enorm veel te doen. De stad heeft veel museums en breidt dit nog steeds uit. Ook voor de winkelliefhebbers biedt Berlijn vele mogelijkheden rondom de Kurfürstendamm vindt u winkels van de internationale coutiers en nabij de Häckescher Höfe vindt u weer meer kleinere winkeltjes. Ook uitgaan is goed te doen in de stad. Er zijn veel gezellige barretjes en wijnnlokalen maar ook discotheken en een ruim aanbod aan shows of theatervoorstellingen. Er worden in de stad ook veel underground feesten georganiseerd op verrassende locaties zoals verlaten gebouwen. Informeer bij de lokale bevolking waar u deze feesten kunt vinden. 

Het Tempelhof (het vroegere vliegveld) is nu het grootste stadspark van Europa en de ideale plek om een zonnige dag door te brengen. U kunt hier fietsen, skaten, skelteren over de landingsbaan maar ook heerlijk barbecueën of relaxen. 

Must do’s en must sees in Berlijn

Brandenburger Tor, Kurfürstendamm, Alexanderplatz, Potsdamer Platz, Museum Haus en Checkpoint Charlie, Unter den Linden, Reichstag en ga zeker een Trabi Safari doen dit is echt de moeite waard.

Berlijn is bereikbaar per auto (let op de milieusticker), de ICE international en het vliegtuig.

Schaf de Berlin Welcome card aan voor het openbaarvervoer en kortingen op museums en restaurants. 

Een fiets of wandeltour met Nederlandstalige gids door Berlijn

Berlijn is één van de groenste steden van Europa en is daardoor een heerlijke stad om in te fietsen. Tijdens de fietstour wordt er op een rustig tempo langs vele bezienswaardigheden in de stad gefietst. Uw gids, een Nederlandse local, vertelt u tijdens de tour naast de bekende verhalen ook de geheimen van de stad. Bekende highlights zoals de Brandenburger Tor, Berlijnse Dom en Postdamer Platz worden gecombineerd met de Duitse geschiedenis zoals de Berlijnse Muur en Charlies Checkpoint. Tijdens de tour is er ook genoeg tijd om de gids om tips te vragen en foto´s te maken. De tour is voor iedereen geschikt!

Er zijn verschillende fietstours te boeken klik op de button en ontdek wat de mogelijkheden zijn. Wilt u een stedentrip boeken naar Berlijn! Vraag dan een reisvoorstel aan. 

Boek hier uw fietstour   Reisvoorstel aanvragen

Rijksdag Berlijn