Barbados is bekend om de droomstranden! De westkust met gouden baaien aan de Caribische Zee, de spierwitte stranden aan de uitbundige zuidkust en de ruige, imposante kliffen en woeste golfen van de Atlantische Oceaan aan de noordoostkust.

Families, surfers, verliefde stelletjes, duikers…iedereen vindt hier het perfecte strand.

Barbados is een stuk minder toeristisch dan andere Caribische eilanden, het eiland wordt ook wel Little England
genoemd doordat Barbados langer dan drie eeuwen een kolonie van Engeland was. Je ziet nog veel Britse invloeden terug op het eiland zoals links rijden, high tea, rode telefooncellen en sporten als cricket, golf en bridge.

Bridgetown

De hoofdstad is Bridgetown waar het parlementsgebouw staat dit is één van de oudste parlementsgebouwen van de wereld. Houdt er rekening meet dat u bedekt gekleed gaat wanneer u binnen wilt kijken.  park is publiek en zorgvuldig onderhouden. Interessant is ook de bijbehorende Queen’s Park Gallery. De Fairchild Street Market is een groente en fruitmarkt, dit is een leuke plek om u tussen de lokale bewoners te mengen.

Oistins ligt ten zuiden van Bridgetown, hier is een vismarkt waar u heerlijke verse vis kan eten.

Er zijn op het eiland veel excursiemogelijkheden breng een bezoek aan de Harissons Cave met een ‘treintje’ gaat u 152 meter onder de grond en krijg u een tour door de grotten. Maak een Jeepsafari over het eiland en ontdek de mooiste plekjes van het eiland.

De westkust van het eiland wordt ook wel de Platinum Coast genoemd vanwege de luxe hotels en de internationale Jetset die hier graag neerstrijkt.

Het noordoosten van het eiland is ruig. Met steile rotsen, verlaten stranden en bijna geen bebouwing.  Zwemmen is er levensgevaarlijk door de stroming.

De plaats St. Lawrence Gap aan de zuidkant staat bekend om zijn bruisende nachtleven. Hier vind u ook mooie stranden en all inclusive hotels.

Barbados is de bakermat van de rum, je struikelt hier over de rumshops. De rum van het eiland is de Mount Gay rum.

Vanuit Nederland zijn er geen rechtstreekse vluchten naar Barbados. De snelste manier is via Londen. 

Zelf Barbados ontdekken neem dan contact met mij op telefonisch, via de mail of vraag een reisvoorstel aan.
Uit eigen ervaring kan ik u alles over het eiland vertellen.

Reisvoorstel aanvragen

 

 

Bajans Barbados