Australië is het grootste eiland ter wereld. Het land heeft scherpe contrasten in landschap, klimaat en cultuur.

Als u aan Australië denkt, dan denkt u al snel aan Sydney, de Harbour Bridge en het Opera House. Maar ook aan de eindeloze Outback, het prachtige Great Barrier Reef, en de Great Ocean Road.

De natuur in Australië is heel divers en afwisselend. Het centrum van het land wordt gedomineerd door woestijnen waar ook de beroemde Ayers Rock ligt.

Het subtropische Queensland is een andere populaire bestemming met de Great Barrier Reef en de GoldCoast.  Of breng een bezoek aan Kangaroo Island waar u op zeker een kangaroe of een koala tegenkomt.

Kangaroo

Er zijn ook veel hippe steden zoals Sydney de grootste stad van het land. Hier zijn veel bezienswaardigheden zoals de haven met het Opera House en de Harbour Bridge en ook Manly beach het beste stadsstrand van de wereld.

Melbourne

Dit is de culturele hoofdstad van Australië en is gelegen aan de zuidoostkust. Hier wonen ruim 4.5 miljoen mensen. Maar als u in de stad rondloopt voelt dat niet zo. De stad van de straatkunst en mode heeft veel meer weg van een Europese stad. Melbourne is de meest leefbare stad ter wereld. Als u deze stad bezoekt moet u in ieder geval een rugbywedstrijd bij gaan wonen.

Brisbane

Na Sydney en Melbourne is Brisbane de grootste stad van Australië. Brisbane is een perfecte plek om kunst en outdoor activiteiten te combineren. Ga heerlijk wat eten of drinken in de hipste wijkjes van de stad of maak een dagtrip naar één van idyllische buureilanden.

Adelaide

In Adelaide vindt u stranden, festivals, sportevenementen en kerken. De stad is groen en omgeven door parken en tuinen. Met als middelpunt de Botanische Tuin. Ga eens een drankje doen bij één van de vele rooftopbarren en geniet van het uitzicht over de stad.

West Australië

Perth

De stad Perth ligt aan de westkust van Australië aan de Indische oceaan.  De stad is ook de meest afgelegen grote stad op de wereld.  Perth is om de rivier de Swan heen gebouwd en de 19 stranden in de buurt behoren tot de mooiste stranden van Australië. Wandel in Kingspark over de 620 meter lange Lotterywest Federation Walkway en ontdek de botanische tuinen. En breng een bezoek aan Elisabeth Quay en geniet van een heerlijk biertje in de Brewery. 

Elisabeth Quay Perth walkway Kingspark Perth Swanriver en Optus stadion

Op ongeveer 25 minuten rijden van Perth vindt u Fremantle dit stadje doet Italiaans aan maar hier vindt u ook wat Nederlandse invloeden zoals het VOC schip de Duyfken.  

Fremantle Sign Highstreet Fremantle Fremantle markt

Op een uur varen ligt Rottnest Island, hier kunt u fietsen, zwemmen en snorkelen. Het meest bijzondere hier zijn de Quakka’s, kleine buideldiertjes die lijken op een Kangaroe.

Quakka strand Rotnest island vuurtoren Rottnest Island

Op een paar uur rijden afstand van Perth vindt u Margaret River dit is een geliefde wijnregio in het zuidwesten van West Australië

De afstanden in dit immense land zijn lang dus hou daar rekening mee als u een reis wilt maken door dit land. Veel reizigers maken een auto of camperrondreis door Australië.

Wilt u een reis naar Australië maken vraag dan een reisvoorstel aan of doe inspiratie op bij onze partner “het beste van Australië”

Reisvoorstel aanvragen     Inspiratie op doen

 

 

 

 

 

 

Geld: De munteenheid van Australië is Australische Dollar

Reisdocumenten: voor Australië heb je als Nederlander  een toeristenvisum nodig. Met de Nederlandse nationaliteit kom je in aanmerking voor een elektronisch visum, ook wel een Electronic Travel Authority (ETA) genoemd. Een ETA is één jaar geldig. Deze kunt u hier aanvragen https://www.homeaffairs.gov.au

Vaccinaties  Neem voor actueel advies even een kijkje op de  website van Thuisvaccinaties  

Tijdverschil: 

Taal: 

Klimaat:

Sydney Australië
vuurtoren Rottnest Island
Quakka
Highstreet Fremantle
Fremantle markt
Elisabeth Quay Perth
Swanriver en Optus stadion