Aruba heeft de vakantieganger veel te bieden. U vindt er fantastische stranden, uitstekende accommodaties, culinair genieten, een gezellige sfeer en de gastvrijheid van de lokale bevolking.

Oranjestad is de hoofdstad. In Oranjestad vindt u winkelmogelijkheden, casino’s en restaurants en de cruiseterminal. 

San Nicolas is de tweede stad van het eiland, hier moet u zeker een bezoekje brengen aan de beroemde Charlie’s Bar. Vlakbij deze stad ligt Baby beach een mooie baai die zeer geschikt is voor kleine kinderen.

De stranden van Aruba 

Palm beach is het bekendste en langste strand van het eiland. Hier vind u de luxe hotels zoals Riu, Hyatt,  Regency, Holiday inn en nog andere hotels van bekende ketens.

Eagle beach is het breedste strand van Aruba en hier vindt u voornamelijk laagbouw hotels.  Aan het eind van het strand staat de Divi Divi Boom.

Eagle Beach is de favoriete broedplaats van de schildpad. Vier soorten schildpadden leggen hier hun eieren. Dus bent u tussen Mei en November op Aruba dan is de kans groot dat u pasgeboren babyschildpadden ziet. 

Druif beach is het perfecte strand voor gezinnen.

Bezienswaardigheden 

Het Nationaal park Arikok beslaat 20% van het eiland en is volledig beschermd en onbewoond gebied.
U vindt hier bijzondere rotsformaties, het natuurlijke zwembad ‘Conchi’ en grotten met eeuwenoude Indianentekeningen. Ga vroeg in de ochtend eens een wandeling maken door het park met een ranger om de mooiste verhalen over de geschiedenis van de flora en fauna op Aruba te horen.

Of bezoek de Aloë farm waar u alles leert over de geschiedenis van de Aloë plant.

Er zijn voldoende watersport mogelijkheden op Aruba zoals zeilen, wind en kitesurfen, duiken en snorkelen. 

Golfliefhebbers kunnen terecht op een 9 holes en 18 holes baan.

Tierra del Sol Golfbaan

Op Aruba is het culinair genieten. Er zijn meer dan 200 restaurants met een grote variatie aan eetmogelijkheden.

Vanuit Nederland vliegt KLM en TUI regelmatig naar Aruba. Een combinatie met Bonaire en Curacao is een aanrader.

Diverse algemene informatie over het eiland kunt u vinden op de website van Aruba. Zelf heb ik het eiland al diverse keren bezocht dus ik kan u uit eigen ervaring adviseren.

Vakantieplannen naar Aruba vraag een reisvoorstel aan of bekijk het aanbod van TUI. Wilt u graag een reisadvies neem dan contact met mij op dan kijken we samen naar uw wensen. 

Reisvoorstel aanvragen