Abu Dhabi heeft veel te bieden. U kunt hier shoppen in grote winkelcentra,  flaneren over de boulevard of relaxen op mooie stranden en het bezoeken van cultureel erfgoed.

De stad Abu Dhabi is de hoofdstad van het Emiraat Abu Dhabi en van de Verenigde Arabische Emiraten. Het land heeft een woestijnklimaat met hete zomers en warme winters. Tussen April en September is het ongeveer 38 graden. In de wintermaanden is het rond de 22 graden.

Corniche Road is 8 km lang en één van de belangrijkste straten van de stad. Er zijn bars, restaurants en speelplaatsen voor kinderen. Het is erg leuk om Corniche Road per fiets te verkennen.
Vlakbij Corniche Road vind je de Ethidad Towers dit zijn 5 futuristische torens. In toren 2 kan je naar Observation Deck at 300, vanaf dit observatiedek heeft u een panoramisch uitzicht over de stad.

Bij Corniche Road ligt ook Corniche Beach vlakbij met diverse strandclub. Een ander strand is Saadiyat Beach dit ligt op het gelijknamige eiland. Het strand is 9 kilometer lang. Hier kunt u diverse watersporten beoefenen.

Culturele bezienswaardigheden

De Sheik Zayed Grand moskee is de allergrootste moskee van de Verenigde Arabische Emiraten. Hier ligt de eerste president van de VAE begraven. Van zaterdag tot donderdag is de moskee geopend voor publiek van 9.00 tot 22.00 en vrijdag van 16.30 tot 22.00.
De toegang is gratis.

Het Abu Dhabi Heritage Village is een openluchtmuseum waar u kennis kan maken met de cultuur en de gebruiken van de Verenigde Arabische Emiraten. Het is een woestijndorp wat op traditionele manier is nagebouwd.

Het Hili Archaelogial Park is een combinatie van een botanische tuin en een archeologische vindplaats. Er liggen hier vondsten van meer dan 4000 jaar oud.

In November 2017 is de dependance van het Louvre in Parijs geopend in Abu Dhabi. De Franse architect Jean Nouvel bouwde een Arabische medina met een enorme zilveren koepel, met 23 museumgalerijen.

Yas Island

Yas is een kunstmatig eiland en helemaal ingericht op vermaak. Op het eiland ligt Warner Bros Movie World, Ferrari World, Yas Waterworld, Yas Marina Circuit, het Yas Marina hotel en Yas Beach waar u verschillende watersporten kan beoefenen. .

Ferrari world is een pretpark waar alle attracties draaien om het Italiaanse automerk Ferrari. Het is het grootste indoorpretpark ter wereld.

Op het Yas Marina Circuit worden sinds 2009 jaarlijks de Formule 1 wedstrijden gereden.

De grootse zandwoestijn van Abu Dhabi is Rub al Khali ook wel Empty Quarter genoemd. Hier kan u een dunebash excursie maken met jeeps die op hoge snelheid door de duinen crossen. Bij de Liwa Oasa de hoogste duinen ter wereld kunt u sandboarden of zandskiën.
Het is ook mogelijk om een woestijnsafari te maken of te overnachten in de Arabian Nights Village.

U kunt ook vliegen naar Dubai en dan met de bus naar Abu Dhabi reizen. Een combinatie an deze twee bestemmingen is ook heel goed mogelijk. 

Abu Dhabi is de perfecte winterzon bestemming. Vraag een reisvoorstel aan voor de mogelijkheden. 

Reisvoorstel aanvragen

 

Religie

De islam is de officiële godsdienst in Abu Dhabi.
In 2018 begint de Ramadan op 16 mei dit duurt een maand.

Valuta

In de VAE is de officiële munteenheid de Dirham (AED of Dhs). De koers is gekoppeld aan de Amerikaanse Dollar.

Er is een tijdverschil met Nederland van 3 uur tijdens de wintermaanden en 2 uur in de zomermaanden

skyline Abu Dhabi