Belize

Belize ligt in Centraal Amerika en grenst aan Mexico en Guatemala.  Het is geen groot land maar het land heeft vakantiegangers veel te bieden. U vindt hier witte stranden, tropische regenwouden, oude Mayacultuur, een jaguar reservaat en fantastische duikplekken.

Belmopan

Belmopan is de hoofdstad van het land. In de stad zelf vind je niet zoveel bezienswaardigheden. Alleen de markt bij Independence Plaza is een bezoekje waard. In de omgeving van de stad vind je Actun Tunichil Muknal dit is een belangrijke Archeologische plek met veel resten uit de Mayatijd. Verder kan je vanuit Belmopan nog een bezoek brengen aan verschillende grotten en het Nationaal Park Guanacaste.

Centraal Belize

Belize City

Dit is de vroegere hoofdstad en de grootste stad van het land maar ook het commerciële, financiële en economische centrum van het land. Tevens is het ook een belangrijkste haven van Belize waar onder meer cruise schepen aanleggen. Bezienswaardigheden in de stad zijn het Memorial Park en de Swing Bridge.

Noord Belize

Noord-Belize is de thuisbasis van ’s werelds meest mysterieuze beschaving: De Maya’s. Maak kennis met de rijke cultuur, de tradities en gebruiken van de Mestizo- en Maya-culturen, de rustgevende rivieren en avontuurlijke kust.

Corozal

Corozal is gelegen aan de grens met Mexico. In deze regio woont de grootste bevolkingsgroep van Belize: de Mestizo. Je vindt in Corozal  veel Mexicaanse invloeden. Toeristen bezoeken deze stad omdat het rustig is. Maar in de omgeving is genoeg te doen zo kan je de Mayatempels bezoeken en het Shipstern Wildlife Reserve.

Orange Walk

Orange Walk ligt op ongeveer 100 kilometer afstand van Belize City en is de 3e stad van het land. In deze regio woont een mix van Mestizos, Mennonites, Aziaten en Oost-Indianen . De Spaanse en Aziatische invloeden zijn dan ook overal terug te vinden in Orange Walk. De stad is ook het startpunt voor de riviertocht naar de Mayaruïnes van Lamanai in de jungle. Lamanai was ooit één van de grootste Mayasteden ter wereld. Naast ruïnes vind je er bijzondere planten, bloemen en dieren. Ten oosten van Orange Walk vind je het beschermde natuurgebied Rio Bravo.

West-Belize

San Ignacio is de bekendste plaats in het westen. De stad heeft verschillende bezienswaardigheden zoals de Mayaruines van Caracol, Canal Pech en Xunatunich. Verder vind je hier veel gezellige restaurants en eettentjes.

Zuidoostkust van Belize

In het Oosten van het land vind je Stann Creek een district aan de Caribische Zee. De hoofdstad van dit district is Dangriga. In Stann Creek vind je twee hoofdwegen van het eiland Hummingbird en Southern Highways. In dit district vind je het enige jaguar reservaat ter wereld, het. Wildlife Sancturary van Cocksomb Basin

Zuid Belize

In het zuiden van Belize vind je bij Rural veel Indiaanse nederzettingen. Langs de weg van Belize City naar Punta Gorda zijn er veel bezienswaardigheden zoals oude Mayalocaties en het Mayabergmassief. De voornaamste inkomsten in deze regio komen van cacao en de landbouw.

 

Punta Gorda 

Deze stad is de hoofdstad van het Toledo district. Punta Gorda is een vissers en havenstad aan de Caribische zee en heeft een aantal grote hotels. Ook is de stad de poort naar verschillende jungle lodges.

Aan de zuidkust vind je een lang smal schiereiland Placenia. Dit is de toegangspoort tot de atollen en Cayes. De bevolking is hier overwegend Creools. In Placenia vind je witte zandstranden, palmbomen en een azuurblauwe zee.  Wil je graag walvishaaien spotten dit kan in April en Mei.

Eilanden Noord-Belize

Ambergeris Caye is het grootste eiland van Belize. Het is een geliefde plek bij toeristen en wordt ook wel La Isla Bonita genoemd. Je kan hier heerlijk relaxen aan de witte stranden, duiken met haaien, shoppen, zwemmen en genieten van de zonsondergang. Caye Caulker is meer een backpackers eiland. Er zijn veel hostels en van April tot en met Augustus kan je hier zeekoeien spotten.

Deze eilanden zijn vanaf het vaste land bereikbaar per speedboot. Beide Eilanden zijn autovrij.

Duiken in Belize

Belize is de perfecte plek voor duikliefhebbers. Er zijn drie atollen Glovers Reef Atoll, Lighthouse Reef Atoll en Turneffe Island Atoll. Bij de lighthouse Reef vind je ook het beroemde Great Blue Hole. Dit is een onderwatergrot voor de kust.  De grot is 100 meter diep en wordt bewoond door 350 vissoorten.

Belize is een geliefde bestemming voor vogelspotters. Er zijn meer dan 500 vogelsoorten. De nationale vogel is de toekan. De beste plaatsen om vogels te spotten is langs de kust en bij Crooked Tree Wildlife Santuary.

Wil je zelf deze bijzondere bestemming bezoeken vraag dan een reisvoorstel aan.