Barcelona

Barcelona is een populaire stad in Spanje . Een pakkende mengeling van kunst, cultuur, gastronomie, de relaxte Catalaanse levenstijl, zon, zee, uitgaan en winkelen.

Iedereen kan zich in deze geweldige stad vermaken. De stad is een walhalla voor de shopaholics, cultuurliefhebbers komen ogen en oren tekort. Hou je van heerlijk eten en drinken dan is er een overvloed aan restaurants en Tapasbars. De combinatie van stad en strand maakt Barcelona extra geliefd.

Middelpunt van de stad is Placa Catalunya. Daarvandaan loopt de overbekende Ramblas naar de haven, via de pittoreske wijk Barrio Gotico, met haar impostante Gotische kathedraal en haar smalle historische straatjes. Op de Ramblas kan je genieten van de vele straatartiesten. En ook Gaudí is onlosmakelijk met de stad verbonden, breng eens een bezoek aan de Sagrada Familia, Park Güell, Casa Batlló en Casa Mila. Als je een prachtig uitzicht over de stad wilt hebben neem dan de kabelbaan naar de Montjuïc.

Bij de Plaza de Espanya kan je elke avond genieten van een fonteinshow.

Camp Nou

Een reis naar Barcelona is niet compleet zonder een voetbalwedstrijd van FC Barcelona mee te maken. Deze wereldberoemde voetbalclub speelt zijn thuiswedstrijden in Camp Nou Stadion. Het stadion biedt plaats aan bijna 100000 fans. De sfeer, de wereldberoemde voetballers die hier spelen zorgen keer op keer voor een spektakel.

Fietsen in Barcelona met Nederlandstalige gids

Met 250 kilometer aan fietspaden behoort de stad tot een van de grootste fietssteden van Europa. Fietsen in deze geweldige stad is daarom dus ook veilig en heel erg leuk.

Baja Bikes

Wil je een stedentrip boeken naar Barcelona! Vraag dan een reisvoorstel aan.