Barbados

Barbados een Caribisch eiland met 60 parelwitte stranden.

Aan de  westkust van het eiland vind je gouden baaien aan de Caribische Zee, spierwitte stranden aan de zuidkust en de ruige, imposante kliffen en woeste golfen van de Atlantische Oceaan aan de noordoostkust.

Families, surfers, verliefde stelletjes, duikers…iedereen vindt hier het perfecte strand.

Barbados is een stuk minder toeristisch dan andere Caribische eilanden, het eiland wordt ook wel Little England genoemd doordat Barbados langer dan drie eeuwen een kolonie van Engeland was. Je ziet nog veel Britse invloeden terug op het eiland zoals links rijden, high tea, rode telefooncellen en sporten als cricket, golf en bridge.

Bridgetown

De hoofdstad is Bridgetown waar het parlementsgebouw staat. Dit is één van de oudste parlementsgebouwen van de wereld. Houd er rekening mee dat je bedekt gekleed gaat wanneer je binnen wilt kijken.  Interessant is ook de bijbehorende Queen’s Park Gallery. De Fairchild Street Market is een groente en fruitmarkt, dit is een leuke plek om je tussen de lokale bewoners te mengen.

Oistins ligt ten zuiden van Bridgetown, hier is een vismarkt waar je heerlijke verse vis kan eten.

Er zijn op het eiland veel excursiemogelijkheden breng een bezoek aan de Harissons Cave met een ‘treintje’ ga je 152 meter onder de grond en krijg je een tour door de grotten. Maak een Jeepsafari en ontdek de mooiste plekjes van het eiland.

De westkust van het eiland wordt ook wel de Platinum Coast genoemd vanwege de luxe hotels en de internationale Jetset die hier graag neerstrijkt. De plaats Saint Lawrence Gap aan de zuidkant staat bekend om zijn bruisende nachtleven. Hier vind je ook mooie stranden en all inclusive hotels.

Het noordoosten van het eiland is ruig. Met steile rotsen, verlaten stranden en bijna geen bebouwing.  Zwemmen is er levensgevaarlijk door de stroming.

Barbados is de bakermat van de rum, je struikelt hier over de rumshops. De rum van het eiland is de Mount Gay rum.

Vanuit Nederland zijn er geen rechtstreekse vluchten naar Barbados. De snelste manier is via Londen. Met ingang van 1 November 2021 gaat KLM in de winterperiode 3x per week een vlucht naar Bridgetown combineren met Port of Spain op Trinidad en Tobago.

Zelf Barbados ontdekken neem dan contact met mij op telefonisch, via de mail of vraag een reisvoorstel aan.
Uit eigen ervaring kan ik je alles over het eiland vertellen.

Nuttige Info

Nuttige Info

Valuta: Op Barbados  wordt betaald met de Barbados dollar

Vaccinaties: Vaccinaties zijn niet verplicht bij een bezoek aan Barbados. Alleen gele koorts is verplicht als je 7 dagen voor aankomst in een gele koorts land bent geweest.  Voor actuele advies kan je terecht op de website van Thuisvaccinaties

Reisdocumenten: voor Barbados heb je een geldig paspoort nodig wat nog minimaal 6 maanden geldig moet zijn. Het paspoort moet minimaal één lege visumpagina bevatten voor het stempel van de douane.

Taal: Op Barbados is de officiële taal Engels.