Australië

Australië is het grootste eiland ter wereld. Het land heeft scherpe contrasten in landschap,klimaat en cultuur.

Het land bestaat uit zes staten en twee territoria Victoria, Queensland, Nieuw Zuid Wales, West Australië, Zuid Australië, Tasmanië en de  Northern Territory en Australian Capital Territory.

Als je aan Australië denkt, dan denk je al snel aan Sydney, de Harbour Bridge en het Opera House. Maar ook aan de eindeloze Outback, het prachtige Great Barrier Reef, en de Great Ocean Road.

De natuur in Australië is heel divers en afwisselend. Het centrum van het land wordt gedomineerd door woestijnen waar ook de beroemde Ayers Rock ligt.

Het subtropische Queensland is een andere populaire bestemming met de Great Barrier Reef en de GoldCoast.  Of breng een bezoek aan Kangaroo Island waar je op zeker een kangaroe of een koala tegenkomt.

Sydney

Er zijn ook veel hippe steden zoals Sydney de grootste stad van het land. Hier zijn veel bezienswaardigheden zoals de haven met het Opera House en de Harbour Bridge en ook Manly beach het beste stadsstrand van de wereld. Het is ook superleuk om Sydney te ontdekken op de fiets.

Baja Bikes

Melbourne

Dit is de culturele hoofdstad van Australië en is gelegen aan de zuidoostkust. Hier wonen ruim 4.5 miljoen mensen. Maar als je in de stad rondloopt voelt dat niet zo. De stad van de straatkunst en mode heeft veel meer weg van een Europese stad. Melbourne is de meest leefbare stad ter wereld. Als je deze stad bezoekt moet je in ieder geval een rugbywedstrijd bij gaan wonen. Wist je dat er in de binnenstad van Melbourne een gratis tram netwerk aanwezig is. Met de City Circle tram kom je langs meerdere bezienswaardigheden en attracties. Verder vind je in de stad meer dan 2000 cafés en 3000 restaurants waar je de beste diner experience van de wereld kan vinden.

Brisbane

Na Sydney en Melbourne is Brisbane de grootste stad van Australië. Brisbane is een perfecte plek om kunst en outdoor activiteiten te combineren. Ga heerlijk wat eten of drinken in de hipste wijkjes van de stad of maak een dagtrip naar één van idyllische buureilanden.

Adelaide

In Adelaide vind je stranden, festivals, sportevenementen en kerken. De stad is groen en omgeven door parken en tuinen. Met als middelpunt de Botanische Tuin. Ga eens een drankje doen bij één van de vele rooftopbarren en geniet van het uitzicht over de stad.

West Australië

Perth

De stad Perth ligt aan de westkust van Australië aan de Indische oceaan.  De stad is ook de meest afgelegen grote stad op de wereld. Perth is om de rivier de Swan heen gebouwd en de 19 stranden in de buurt behoren tot de mooiste stranden van Australië. Wandel in Kingspark over de 620 meter lange Lotterywest Federation Walkway en ontdek de botanische tuinen. En breng een bezoek aan Elisabeth Quay en geniet van een heerlijk biertje in de Brewery.

Op ongeveer 25 minuten rijden van Perth vind je Fremantle dit stadje doet Italiaans aan maar hier vind je ook wat Nederlandse invloeden zoals het VOC schip de Duyfken.

Op een uur varen ligt Rottnest Island, hier kan je fietsen, zwemmen en snorkelen. Het meest bijzondere hier zijn de Quakka’s, kleine buideldiertjes die lijken op een Kangaroe.

Op een paar uur rijden afstand van Perth ligt Margaret River dit is een geliefde wijnregio in het zuidwesten van West Australië

Ongeveer twee honderd kilometer ten Noord Westen van Perth ligt het Nambung National Park. In dit park vind je de Pinnacles, dit zijn rotsformaties die uit het zand steken. De hoogste pilaren die je hier kan vinden zijn 5 meter hoog.

De afstanden in dit immense land zijn lang dus hou daar rekening mee als je een reis wilt maken door dit land. Veel reizigers maken een auto of camperrondreis door Australië.

Wil je een reis naar Australië maken vraag dan een reisvoorstel aan.

Nuttige Info

Nuttige Info

Geld: De munteenheid van Australië is Australische Dollar

Reisdocumenten: voor Australië heb je als Nederlander  een toeristenvisum nodig. Met de Nederlandse nationaliteit kom je in aanmerking voor een elektronisch visum, ook wel een Electronic Travel Authority (ETA) genoemd. Een ETA is één jaar geldig. Deze kunt u hier aanvragen httpss://www.homeaffairs.gov.au

Vaccinaties  Neem voor actueel advies even een kijkje op de  website van Thuisvaccinaties  

Tijdverschil: Australië heeft veel verschillene tijdzones

Taal: Engels is de officiële taal in Australië

Klimaat: de maanden December, januari en februari zijn de zomermaanden in Australië. In het noorden van Australië is het  dan tropisch warm en nat, terwijl het in het zuiden warm en zomers weer is. In de wintermaanden is het in zuiden juist koel en regenachtig, terwijl het noorden warm en droog is.

aussiespecialist