Argentinië

Ontdek zelf hoe divers Argentinië is met ’s werelds spectaculairste watervallen, ruige bergen, schitterende meren en gigantische gletsjers maar ook de tango en de steaks.

De hoofdstad van Argentinië is Buenos Aires. De meeste Argentijnen wonen ook in en rondom de hoofdstad. In het centrum van de stad ligt het indrukwekkende Plaza da Maya. Hier staat het roze presidentiele paleis, de Catedral Metropolitana en het oude en nieuwe stadhuis.

Buenos Aires heeft een aantal wijken die u zeker niet mag missen als u Argentinië bezoekt.

La Boca is een geliefde wijk met huisjes in alle kleuren van de regenboog die voor een kleurrijk straatbeeld zorgen. Hier  staat het beroemde voetbalstadion van Boca Juniors.

San Telmo is de bakermat van de Tango. In het sfeervolle café Confitería Ideal op Avenida 9 de Julio kunt u een dansles volgen. In deze kunstenaarswijk vindt u veel galeries en smalle straatjes. Op Plaza Dorrego is elke zondag een grote markt.

De laatste bezienswaardigheid die niet mag missen als u in Buenos Aires bent is de Recoleta begraafplaats. Hier kunt u het graf van Evita Perón, de voormalige First Lady en beroemdste vrouw van Argentinië bezoeken. La Recoleta is de duurste wijk van Buenos Aires en alle grote dure designerwinkels zijn hier te vinden.

Palermo is de hipste buurt in de stad hier zijn veel restaurants, bars en clubs, alles voor een bruisend uitgaansleven

Mendoza is de stad van de Argentijnse wijn.  Heeft u zin in een lekker wijntje, dan kunt u deze inslaan bij een wijnboerderij in de omgeving . In deze omgeving vindt u ook de hoogste berg van Zuid-Amerika, de Aconcagua 6992 met hoog.  Hier kunt u s’winters skiën en zomers raften.

In het  binnenland van Argentinië vindt u uitgestrekte grasvlakten, de pampa’s genaamd. Hier vindt u grote boerderijen waar  u een ritje te paard kan maken met de gaucho’s en genieten van een heerlijke bbq.

Watervallen en gletsjers

Een van de bekendste plekken van Argentinië vindt u op de grens met Brazilië en Paraguay de watervallen van Iguazu. Bekijk van dichtbij hoe massa’s water van alle kanten naar beneden kletteren of ga met een bootje een tocht maken bij de watervallen.

Patagonië  is bekend om de prachtige natuur van gletsjers (hoogtepunt: National Park Los Glaciares) en merengebieden, grasvlaktes en het spectaculaire Andesgebergte. Ook vindt u hier allerlei diersoorten zoals walvissen, pinguïns, zeeleeuwen en verschillende soorten vogels. Ushuaia is de meest zuidelijk stad van de wereld en is gelegen in het Argentijnse deel van Patgonië. Veel mensen reizen af naar Ushuaia om  het National Park Tierra del Fuego (Vuurland) te bezoeken. Het park ligt aan de grens met Chili en is ongeveer 630km2 groot.

Wilt u zelf ook een reis naar Argentië maken vraag dan een reisvoorstel aan.

Nuttige Info

Nuttige Info

Geld: De munteenheid van Argentinië is de Argentijnse peso (ARS).

Reisdocumenten:  Je dient te beschikken over een geldig paspoort.
Een visum is niet nodig als je korter dan 3 maanden in Argentinië verblijft.
Bij vertrek uit Argentinië moet je een vertrekbelasting betalen van ongeveer 15 euro per persoon.

Vaccinaties: voor een bezoek aan Argentinië is het aan te raden één of meerdere vaccinaties te halen. Neem voor actueel advies even een kijkje op de  website van Thuisvaccinaties  

Tijdverschil: tijdens onze zomertijd is het in Argentinië 5 uur vroeger.
en tijdens onze wintertijd is het 4 uur vroeger.

Taal: Spaans is de officiële taal in Argentinië

Klimaat: Nieuw-Zeeland heeft een gematigd klimaat. In het noorden is het warmer dan in het zuiden en ten westen van de Nieuw-Zeelandse Alpen op het Zuidereiland valt veel regen.