Abu Dhabi

Abu Dhabi heeft veel te bieden. Je kan hier shoppen, flaneren over de boulevard of relaxen op mooie stranden

Abu Dhabi is één van de zeven emiraten die de Verenigde Arabische Emiraten vormen.

De stad Abu Dhabi is de hoofdstad van het Emiraat Abu Dhabi en van de Verenigde Arabische Emiraten.

Corniche Road is 8 km lang en één van de belangrijkste straten van de stad. Er zijn bars, restaurants en speelplaatsen voor kinderen. Het is erg leuk om Corniche Road per fiets te verkennen.
Vlakbij Corniche Road vind je de Ethidad Towers. Dit zijn 5 futuristische torens. In toren 2 kan je naar Observation Deck at 300. Vanaf dit observatie dek heb je een panoramisch uitzicht over de stad.

Bij Corniche Road ligt ook Corniche Beach met diverse strandclubs. Een ander strand is Saadiyat Beach dit ligt op het gelijknamige eiland. Het strand is 9 kilometer lang. Hier is het mogelijk om diverse watersporten te beoefenen.

Culturele bezienswaardigheden

De Sheik Zayed Grand moskee is de allergrootste moskee van de Verenigde Arabische Emiraten. Hier ligt de eerste president van de Verenigde Arabische Emiraten begraven. De moskee is van zaterdag tot donderdag geopend voor publiek.
De toegang is gratis.

Het Abu Dhabi Heritage Village is een openluchtmuseum waar je kennis kan maken met de cultuur en de gebruiken van de VAE. Het is een woestijndorp wat op een traditionele manier is nagebouwd.

Het Hili Archaelogial Park is een combinatie van een botanische tuin en een archeologische vindplaats. Er liggen hier vondsten van meer dan 4000 jaar oud.

In November 2017 is de dependance van het Louvre in Parijs geopend in Abu Dhabi. De Franse architect Jean Nouvel bouwde een Arabische medina met een enorme zilveren koepel, met 23 museumgalerijen.

Yas Island

Yas is een kunstmatig eiland en helemaal ingericht op vermaak. Op het eiland ligt Warner Bros Movie World, Ferrari World, Yas Waterworld, Yas Marina Circuit, het Yas Marina hotel en Yas Beach waar je verschillende watersporten kan beoefenen. .

Ferrari world is een pretpark waar alle attracties draaien om het Italiaanse automerk Ferrari. Het is het grootste indoorpretpark ter wereld. Als je van auto’s houdt kan je ook nog een bezoek brengen aan het Emirates National Auto museum. In dit museum staat de privé collectie van Sjeik Hamad Al Nahyan die bestaat uit 200 bijzondere auto’s.

Op het Yas Marina Circuit worden sinds 2009 jaarlijks de Formule 1 wedstrijden gereden. Tegenwoordig is de race in Abu Dhabi de seizoensafsluiting voor het Formule 1 seizoen.
Het evenement wordt aan het einde van november gehouden,  dan zijn de temperaturen meestal zeer aangenaam. Wil je graag een keer de race in Abu Dhabi bijwonen via mij kan je een compleet arrangement met toegangskaarten boeken.

Een leuke excursie is de Yas Marina circuit tour.

De grootse zandwoestijn van Abu Dhabi is Rub al Khali ook wel Empty Quarter genoemd. Hier kan je een dunebash excursie maken met jeeps die op hoge snelheid door de duinen crossen. Bij de Liwa Oasa de hoogste duinen ter wereld kan je sandboarden of zandskiën.
Je kan ook een woestijnsafari maken of overnachten in de Arabian Nights Village.

Dubai en Abu Dhabi worden vaak gecombineerd. De totale reistijd tussen Dubai en Abu Dhabi bedraagt één tot twee uur.

Abu Dhabi is de perfecte winterzon bestemming. Vraag een reisvoorstel aan voor de mogelijkheden.

Nuttige Info

Nuttige Info

Geld: In de VAE is de officiële munteenheid de Dirham (AED of Dhs). De koers is gekoppeld aan de Amerikaanse Dollar.

Reisdocumenten: in deze Covid-19 periode wijzigen de regels regelmatig. Kijk dus altijd eerst op de site Nederlanders wereldwijd voordat u een reis boekt naar Abu Dhabi 

Vaccinaties: Neem voor actueel advies even een kijkje op de  website van Thuisvaccinaties  

Tijdverschil: Er is een tijdverschil met Nederland van 3 uur tijdens de wintermaanden en 2 uur in de zomermaanden

Taal: 

Klimaat: Abu Dhabi heeft een woestijnklimaat met hete zomers en warme winters. Tussen April en September is het ongeveer 38 graden. In de wintermaanden is het rond de 22 graden.