8 x wat te doen op bounty eiland Zanzibar

8x wat te doen op bounty eiland Zanzibar 

Wat is er te doen op Zanzibar? Zanzibar is een eiland in de Indische oceaan vlak voor de kust van Tanzania. Ben je op zoek naar spierwitte stranden, een azuurblauwe zee en luxe hotels dan is Zanzibar de perfecte vakantiebestemming voor jou.

Maar Zanzibar biedt meer dan alleen zon, zee en strand. Hieronder vind je8  excursie tips die je kan doen op Zanzibar.

1. Spice farm bezoeken

Zanzibar staat bekend als kruideneiland. Op het eiland vind je rondom Stonetown verschillende spicefarms. Een bezoek is zeker de moeite waard. Ze laten je allerlei verschillenden soorten kruiden en planten zien die op het eiland groeien. De gidsen van de spice farms laten je alle kruiden ruiken, voelen en proeven.

2. Stonetown

Als je op Zanzibar verblijft mag een bezoek aan de hoofdstad niet ontbreken. Slenter door de smalle straatjes, breng een bezoek aan de Darjani markt of ga op zoek naar het geboortehuis van Freddy Mercury
Het oude gedeelte van de stad staat op de wereld erfgoedlijst. Ben je op zoek naar een geweldige plek om te overnachten of te dineren met uitzicht over de stad ga dan naar de Swahili house

3.PrisonIsland

Prisoneiland is bereikbaar met een bootje vanaf het strand van Stonetown. Spreek één van de bootsmannen aan en die brengen je tegen betaling graag naar het eiland. Op het eiland vind je restanten van een gevangenis en een schildpadden opvang voor reuze schildpadden. De oudste schildpad is 192 jaar oud.

4. Safari Blue

Safari Blue is één van de meeste bekende excursies op het eiland. Vanaf Fumba vaar je eerst naar een zandbak waar je kan snorkelen. Daarna wordt er verder gevaren naar een andere snorkelplaats en naar de Mangrove lagoon een natuurlijk zwembad wat mee verandert met het tij. Daarna ga je van boord op Kwale island hier wordt de lunch geserveerd. Elke organisatie heeft zijn eigen restaurant op het eiland en er zijn veel shops met souvenirs. Daarna zeil je terug naar de opstap plaats met de dhow dit is erg leuk.  Op de website van The Safari Blue vind je meer informatie. Dit is de originele tour er zijn veel andere aanbieders die hebben iets mindere restaurants op het eiland en soms ook mindere kwaliteit dhows. Uiteraard is er een prijsverschil.

5.Blue lagoon

De Blue Lagoon dankt zijn naam aan het adembenemende blauwe water. Het snorkelen is hier geweldig vanwege het rif dat zich voor de kust van Zanzibar uitstrekt. Je ziet hier veel verschillende gekleurde vissen maar ook zeesterren in alle soorten en maten. Zelf vond ik deze excursie leuker en mooier dan de Safari Blue.

6.The Rock

Dit restaurant is bij veel mensen bekend door zijn ligging op een rots in de zee. Als het eb is kan je er lopend komen en bij vloed vaart er een klein bootje. Het is niet goedkoop en voor het diner is reserveren aan te raden.

7. Jozani national park

In dit park kan je kennis maken met de Red Colobus aap deze soort vind je alleen op Zanzibar. Je maakt hier een wandeling met een gids die  van alles verteld over de bomen en met je op zoek gaat naar de aapjes. Daarna maak je nog een wandeling door de Mangrove.

8. snorkelen of duiken bij Mnemba Island

Voor de kust ligt het piepkleine eilandje Mnemba. Er worden door de hotels veel duik of snorkeltrips georganiseerd naar Mnemba Island. Er is hier een mooi rif en je kan hier geweldig mooi duiken of snorkelen. Op het eilandje zelf is maar één accommodatie voor mensen die geld genoeg hebben. Als je geluk hebt kan je hier ook nog dolfijnen spotten.

Goed nieuws vanaf December 2020 vliegt KLM op Zanzibar. Dat maakt het eiland meer toegankelijk vanuit Nederland. Het eiland heeft veel te bieden als winterzon bestemming. 

Wi je zelf op vakantie naar Zanzibar! Vraag dan een reisvoorstel aan voor de mogelijkheden.

Leuk artikel? Deel het

Posted in

Apollo at home

Wil je op de hoogte blijven? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Recente blogs

Disney Magic

Ontdek de magie op de Disney Magic

Ontdek de magie op de Disney Magic Afgelopen zomer had ik het geluk dat ik de magie aan ...
Lees meer
Bonaire Harbour village strand

Bonaire voor een relaxte vakantie

Bonaire voor een relaxte vakantie Ben je op zoek naar een relaxte vakantie in de Caribbean! Denk dan ...
Lees meer
Mallorca Walking Event baai

Mallorca Walking Event 5e editie April 2022

De 5e editie van het Mallorca Walking Event Van 14 tot en met 17 April 2022 werd de ...
Lees meer
Expo 2020 overzicht

Expo 2020 Dubai

"Connecting minds, creating the future" De Expo is alweer een tijd afgelopen. Op het terrein is Sinds 1 ...
Lees meer

Wat te doen op Aruba

Wat te doen op Aruba! Het is een heerlijk eiland met witte zandstranden en een azuurblauwe zee maar ...
Lees meer