8 x doen op Zanzibar

8 x doen op Zanzibar

Zanzibar is een eiland in de Indische oceaan vlak voor de kust van Tanzania.
Bent u op zoek naar spierwitte stranden, een azuurblauwe zee en luxe hotels dan is Zanzibar voor u de perfecte bestemming.

Maar Zanzibar biedt meer dan alleen zon, zee en strand. Hieronder vindt u 8  excursie tips die u kunt doen op Zanzibar.

1. Spice farm bezoeken

Zanzibar staat bekend als kruideneiland. Op het eiland vindt je rondom Stonetown verschillende spicefarms. Een bezoek is zeker de moeite waard. Ze laten je allerlei verschillenden soorten kruiden en planten zien die op het eiland groeien. De gidsen van de spice farms laten u alle kruiden ruiken, voelen en proeven.

Tangawizi Spicefarm  Nootmuskaat Spice Farm Spice farm Zanzibar

2. Stonetown

Als u op Zanzibar verblijft mag een bezoek aan de hoofdstad niet ontbreken. Slenter door de smalle straatjes, breng een bezoek aan de Darjani markt of ga op zoek naar het geboortehuis van Freddy Mercury
Het oude gedeelte van de stad staat op de wereld erfgoedlijst. Bent u op zoek naar een geweldige plek om te overnachten of te dineren met uitzicht over de stad ga dan naar de Swahili house

Stonetown oude centrum Darjani markt Zanzibar Stonetown Zanzibar

3.PrisonIsland

Prisoneiland is bereikbaar met een bootje vanaf het strand van Stonetown. Spreek  één van de bootsmannen aan en die brengen u tegen betaling graag naar het eiland. Op het eiland vindt u restanten van een gevangenis en een schildpadden opvang voor reuze schildpadden. De oudste schildpad is 192 jaar oud.

Prison Island Zanzibar Mega grote schildpadden op Prison Island Prison Island Zanzibar

4. Safari Blue

Safari Blue is één van de meeste bekende excursies op het eiland. Vanaf Fumba vaart u eerst naar een zandbak waar u kunt snorkelen. Daarna wordt er verder gevaren naar een andere snorkelplaats en naar de Mangrove lagoon een natuurlijk zwembad wat mee verandert met het tij. Daarna gaat u van boord op Kwale island hier wordt de lunch geserveerd. Elke organisatie heeft zijn eigen restaurant op het eiland en er zijn veel shops met souvenirs. Daarna zeilt  u terug naar de opstap plaats met de dhow dit is erg leuk.  Op de website van The Safari Blue vindt u meer informatie. Dit is de originele tour er zijn veel andere aanbieders die hebben iets mindere restaurants op het eiland en soms ook mindere kwaliteit dhows. Uiteraard is er een prijsverschil.

Safari Blue Dhow Kwale Island

 

5.Blue lagoon

De Blue Lagoon dankt zijn naam aan het adembenemende blauwe water. Het snorkelen is hier geweldig vanwege het rif dat zich voor de kust van Zanzibar uitstrekt. U ziet hier veel verschillende gekleurde vissen maar ook zeesterren in alle soorten en maten.

zeesterren Blue lagoon Ali Snorkelen bij Blue Lagoon

6.The Rock

Dit restaurant is bij veel mensen bekend door zijn ligging op een rots in de zee. Als het eb is kunt u er lopend komen en bij vloed vaart er een klein bootje. Het is niet goedkoop en voor het diner is reserveren aan te raden. Plannen om hier te gaan lunchen of dineren bekijk dan hier het menu van The Rock .

The Rock Zanzibar

7. Jozani national park

In dit park kan je kennis maken met de Red Colobus aap deze soort vind u alleen op Zanzibar. U maakt hier een wandeling met een gids die  van alles verteld over de bomen en met u op zoek gaat naar de aapjes. Daarna maak je nog een wandeling door de Mangrove.

Jozani National Park  Red Colobus aap  Mangrove bos

8. snorkelen of duiken bij Mnemba Island

Voor de kust ligt het piepkleine eilandje Mnemba. Er worden door de hotels veel duik of snorkeltrips georganiseerd naar Mnemba Island. Er is hier een mooi rif en u kan hier geweldig mooi duiken of snorkelen. Op het eilandje zelf is maar één accommodatie voor mensen die geld genoeg hebben. Als u geluk heeft kunt u hier ook nog dolfijnen spotten.

Mnemba island

Wilt u zelf naar Zanzibar van Oktober tot Begin April vliegt Tui via Kenia naar het eiland. In de andere maanden vliegt u met eenoverstap op het vaste land.  Meer weten wat u allemaal op het eiland kan doen ik vertel u graag insider tips.

Reisvoorstel aanvragen