Rome één groot openluchtmuseum

De stad Rome mag zich met 4,5 miljoen inwoners en ongeveer evenveel scooters en auto’s één van de drukste steden ter wereld noemen. Als u door Rome loopt, heeft u het idee dat u in een openluchtmuseum terecht bent gekomen. Elke hoek van de straat laat weer een verrassende blik op het verleden zien. Kerken, hotels, musea, fonteinen en obelisken bieden een blik op het oude, keizerlijke Rome.

En dan is er natuurlijk ook nog het Vaticaan, een stadstaat in een stad. het kleinste staatje ter wereld. Sinds 1929 is het een ministaatje met een een eigen postkantoor, pauselijke garde, radiostation, dagblad, uitgeverij, winkels en de pauselijke kantoren. U moet zeker even een kijkje nemen in de Sint Pieter en de Musei Vaticani om hier werken van grote kunstenaren te bewonderen. Een hoogtepunt van het museum is natuurlijk de Sixtijnse kapel.

Must do’s en must sees in Rome

Colosseum, Circus Maximus, Fontana di Trevi, Forum Romanum, Janiculum, Villa Borghese, vaticaanstad, Trastevere

trevi_fontein_rome

Een fiets of wandel tour door Rome met Nederlandse gids
Ontdek de Italiaanse hoofdstad per fiets en laat je informeren over de geschiedenis en
prachtige opgravingen in Rome tijdens deze tour. Met de Nederlandstalige
gids fiets je onder andere langs de Spaanse Trappen, de Trevi Fontein
en het Colosseum. Met een schat aan informatie over Rome, inclusief
persoonlijke tips van de gids, lever je aan het einde van de tour de
fiets weer in. Klaar om zelf de stad verder te ontdekken, want dan weet
je precies waar je moet zijn. De tour is geschikt voor iedereen!  Boek hier de tour!

Fietsen in Rome

Tours in Rome

Rome Highlights fietstour                                                                                           Rome Via Appia Fietstour                                                                                          Rome Studenten Fietstour                                                                                          Rome Panoramic Fietstour                                                                                         Rome Colosseum en Forum wandeling                                                                      Rome Vaticaan wandeling

468x60 BB partner banners