Parijs

Parijs is de stad van de liefde
Elk jaar komen er meer dan 25 miljoen toeristen naar Parijs ? Toeristen die niet alleen allemaal de Eiffeltoren op willen klimmen, maar die één keer in hun leven voor de vitrines van de Moulin Rouge gestaan willen hebben of de Sacré-Coeur in de wijk Montmartre willen hebben bewonderd. Wat de beweegredenen van mensen ook zijn, vast staat dat Parijs onze fantasie prikkelt zoals geen enkele andere stad dat doet. Het is de stad van een indrukwekkende geschiedenis, van kunstenaars en bohémiens, van de mode en van de exquise keuken. En niet te vergeten: Parijs is de stad van de liefde. Van de liefde voor elkaar, maar ook van de liefde voor de stad zelf. Parijs is echt een stad om verliefd op te worden.

In het kort kan ik u wel wat vertellen over de bezienswaardigheden van deze wellicht we meest cultuurrijke metropool op aarde? Parijs ‘doet’ u ook niet in één enkel weekendje van drie dagen. Nee, Parijs is een stad waar u zeker terug zult komen voor een vervolgbezoek. Parijs is namelijk onmogelijk in een zo korte tijd te omvatten. Alleen voor een bezoek aan het  Musée du Louvre zou u al een paar dagen nodig hebben om dit op uw gemak te kunnen bekijken en natuurlijk zult u ook de Eiffeltoren wel willen beklimmen.  De lichtstad herbergt een enorme schat aan cultuur en bezienswaardigheden zodat u er goed aan doet van tevoren een selectie te maken van datgene wat u het liefst wilt gaan bekijken en/of bezoeken tijdens uw verblijf. Eén ding staat vast: u zult zich geen moment vervelen. En verveeld u zich wel ga dan eens een fietstocht maken met een Nederlandstalige gids en ontdek Parijs van een andere kant.

Fietsen in Parijs met een Nederlandstalige gids
Fietsen in Parijs is veilig en vooral heel erg leuk. Samen met de gids fiets je op
een rustig tempo door de stad en zie je heel veel bekende
bezienswaardigheden. Zo krijg je The Iron Lady, La tour Eiffel of gewoon
de Eifeltoren zeker te zien tijdens deze tocht. De gids zal je ook
meenemen naar wat onbekendere, maar minstens zo mooie,
bezienswaardigheden. Met wat ‘insider tips’ van jouw eigen lokale
Nederlandse gids kun je na het volgen van een van de tours in Parijs
zelf de stad van de liefde verder gaan ontdekken, want dan weet je
precies waar je moet zijn! Een tour geschikt voor iedereen vanaf 12
jaar!  Boek hier de tour!Total Parijs Tour2

Voor de winkelliefhebbers is Parijs de winkelstad bij uitstek. In Parijs kunt u niet alleen culinair of cultureel (what’s the difference?) genieten. De hoofdstad heeft ook een enorm aanbod aan winkels. Zo zijn er fraaie passages met mooie winkels. Een goed voorbeeld hiervan is Passage Jouffroy op de Boulevard Montmartre. Winkelen kan ook in het 8e arrondissement, uiteraard op de Champs-Elysées maar vergeet ook de grote Avenues er omheen niet. U vindt hier mooie winkels van onder andere Yves Saint Laurent en Dior.

Verder kunt u in Parijs natuurlijk genieten van de heerlijke Franse Haute Cuisine, het is tenslotte niet voor niets de Gastronomische hoofdstad van de wereld.

Wilt u ook naar Parijs neem dan contact met mij op er is zoveel te beleven en te ontdekken dat kan ik hier niet allemaal opschrijven.