Costa Cruises

Van oorsprong is Costa Cruises een  Italiaanse rederij met informele sfeer. Moderne, grote schepen met veel faciliteiten, zeer geschikt voor gezinnen.

De vloot van Costa Cruises

De moderne, grote schepen van Costa Cruises kenmerken zich door een kleurrijke inrichting. Ieder schip is heeft haar een eigen thema. Zo is de stijl van de Costa Favolosa een sprookjeskasteel. De Costa Neoromantica, die volledig is gerenoveerd heeft een elegante, rustige en wat exclusievere sfeer. De schepen beschikken over veel faciliteiten, de nieuwste schepen hebben een uitgebreide Samsara Spa, Grand Prix simulator en 4D bioscoop. Voor de kinderen in diverse leeftijden zijn er kinderclubs. Wanneer u een ontspannen en informele cruisevakantie waardeert bent u bij Costa Cruises aan het juiste adres.

Costa Cruise ervaring

Ook al is Costa Cruises nu in Amerikaanse handen, aan boord zult u meer een Europese sfeer aantreffen. Er wordt over het algemeen omgeroepen in 5 talen; Engels, Frans, Spaans, Italiaans en Duits. Het entertainment is veelal in een vorm dat in alle talen te begrijpen is. U kunt genieten van Italiaanse specialiteiten, maar de keuken aan boord biedt u ook internationale gerechten. ‘S avonds kunt u een gokje wagen in het casino, dansen in de disco of genieten van een wervelende show. Er is vermaak voor alle leeftijden. Maar u kunt ook gewoon genieten in alle rust op het balkon van uw hut.

Costa Cruises zeer geschikt voor familie’s

Wanneer u met uw gezin een cruise wilt gaan maken is Costa Cruises een goede keuze. Costa Cruises hanteert een voordelige kindertarief, wat meestal alleen de havengelden bedraagt. In de zomermaanden tijdens de vakantieperiodes zijn er daarom veel gezinnen met kinderen aanwezig. Er wordt voor de kinderen veel georganiseerd in de speciale kidsclubs. En in de restaurants is een speciaal kindermenu samengesteld met gerechten die bij kinderen goed in de smaak vallen.

Fun@Sea

Alle schepen beschikken over speciale clubs voor kinderen van verschillende leeftijden met bekwame animatoren. Toegang uiteraard gratis. Zo is er een Mini Club (3-6 jaar), een Maxi  Club (7 t/m 11 jaar) met activiteiten als schatzoeken, waterspelen, sporttoernooien, diners en thema-avonden, karakoke en educatieve spelen. Voor de tieners is er een Teen Junior Club (12 -14 jaar) en een Teen Club (15 – 17 jaar) met activiteiten als dansles, sporttoernooien, middernachtzwemmen, spellen in de discotheek, themadiners en playstation 3.

De wellness cruise

Er is echter een plek waar kinderen niet zijn toegestaan: de Samsara Spa, het summum van ontspanning. Het ligt op de hoogste dekken en heeft een oppervlakte dat van 6000 m² (op de Costa Serena, Pacifica, Favolosa en Fascinosa, op de Costa Luminosa en Deliziosa is dat 3500 m² en op de Costa neoRomantica 4000m²). Heerlijk geurende serene ruimtes, met uitzicht op zee, staan garant voor ultiem ontspannen. Boekers van een wellness cruise hoeven deze oase van rust niet te verlaten. Zij verblijven in een speciale Samsara hut, die luxer is, voorzien is van luxe toiletspullen en zij kunnen in badjas en slippers naar de behandelruimtes want de hutten geven direct toegang tot de faciliteiten. Natuurlijk is er een speciaal Samsara restaurant, waar hoogwaardige ingrediënten de basis vormen voor een gezonde maaltijd.

Onder de naam Costa neoCollection introduceert Costa Cruises een nieuwe manier van cruisen waarbij de nadruk ligt op meer tijd om te ontspannen en ‘off the beaten track’ bestemmingen te ontdekken.

Het nieuwe ‘slow cruise’ concept is een geheel nieuwe cruisebeleving waarbij beter wordt tegemoetkomen aan de individuele wensen van de reiziger op basis van reisritme en wensen, zowel aan boord als aan land. Dit betekent exclusievere routes met nieuwe bestemmingen aan boord van kleinere schepen. De vaarschema’s bevatten langere stops in de aanleghavens waardoor de reiziger meer mogelijkheid krijgt om de bestemming grondiger te verkennen. Ook zullen er excursies op maat worden aangeboden die geschikt zijn voor kleinere groepen en wordt aan boord ingespeeld op persoonlijke wensen.

De twee schepen die hiervoor worden ingezet zijn de Costa neoRomantica en Costa’s laatste aanwinst de Costa neoRiviera. Deze relatief kleine schepen zijn ideaal voor slow cruisen omdat zij gemakkelijker bij de minder bekende bestemmingen kunnen komen.

Op de cruises van de neoCollection wordt er nog meer gefocust op het gastronomische aspect, zowel aan boord als aan land. De nadruk wordt gelegd op lokale producten en gastronomische tradities in de aanleghavens. Vandaar de regionale gerechten op de menukaart en excursies die in het teken staan van de lokale smaken en geuren. Speciaal hiervoor wordt er samengewerkt met de Universiteit van de Gastronomische Wetenschappen in Pollenzo.

De Costa neoRomantica is helemaal gerenoveerd bekijk hieronder het filmje van dit geweldige schip wat ik heb mogen bezoeken.