Aida Cruises

aida logoCruisen met Aida staat voor een jong, actief en tegelijkertijd ongedwongen vakantie, voor variëteit, diversiteit en hoge kwaliteit. De tien schepen van de Aida-vloot worden gekenmerkt door een verscheidenheid aan sport- en fitness faciliteiten, professioneel entertainment, bijzondere excursies, een gevarieerde gastronomische ervaring en comfortabele hutten.

AIDA vakantiegangers mogen een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding verwachten; behalve de overnachtingen zijn volpension en tafeldranken bij de maaltijden en de buffetrestaurants, de kinderopvang in de Kids Club, bezoek van de shows, het gebruik van de sauna, fooien en havengelden allemaal in de reissom inbegrepen. Met deze semi all-inclusive formule zijn alle uitgaven aan boord duidelijk en overzichtelijk. De voertaal op het schip is Duits.

Het leven aan boord van de AIDA-schepen is ontspannen; gasten van alle leeftijden, gezinnen met kinderen, honeymooners en individuele reizigers komen in een ongedwongen sfeer samen. En wie even tijd voor zichzelf zoekt, vindt op elk gewenst moment een rustige plek, bijvoorbeeld op het achterdek of in de ruime Body & Soul Spa. De restaurants aan boord van de AIDA-schepen lokken met hun culinaire hoogstandjes. De mediterrane, Aziatische en exotische lekkernijen, het buffet en de á la carte restaurants; hier wordt diversiteit een ervaring.

Ook de kinderen worden niet vergeten bij AIDA in vakantieperiodes zijn er speciale kinder en tienerprogramma’s beschikbaar in verschillende leeftijdscategorieën: Seepferdchen 3 tot 6 jaar, Delfine 7 tot 9 jaar, Sharks 10 tot 12 jaar, Orcas 12 tot 14 jaar en Teens 14 tot 17 jaar.

De schepen varen vooral s’nachts zodat de AIDA-reizigers van alle hoogtepunten van de route kunnen genieten. De volgende ochtend meren ze weer in een nieuwe haven aan. Daar zorgt een gevarieerd excursieprogramma, van sightseeing tot Desert Safari, voor onvergetelijke momenten. Op een zeedag blijft er voldoende tijd over om het schip met zijn uitgebreide faciliteiten te verkennen.

In één uniek concept lukt het AIDA om twee vakantiewerelden moeiteloos met elkaar te combineren. Aan de ene kant is er de vakantie, die met uitgebreide sport en recreatiefaciliteiten, spectaculaire shows en spannende excursies aan land voor intensieve en gevarieerde ervaringen zorgt. Aan de andere kant kunnen de AIDA reizigers een viersterren zeereis verwachten, voorzien van alle comfort.

Het nieuwe vlaggenschip van AIDA cruises wordt in het voorjaar van 2016 onder de naam AIDA prima gedoopt. Vanaf Mei 2016  zijn Rotterdam en Hamburg de start en aankomsthavens voor de 8 daagse cruises met AIDAprima naar de steden in West-Europa. Aida Prima

Aan boord van de AIDAprima zijn gasten volledig onafhankelijk van het weer. Het schip is met zijn omvangrijke faciliteiten de hoofdbestemming, 365 dagen per jaar. In de AIDA Beach Club kunnen vakantiegangers onder de palmbomen dromen en bij het zwembad ontspannen. Onder een bijna onmerkbaar, UV doorlatend dak kan iedereen genieten van een ontspannen strandsfeer, ook bij minder zonnig weer.

Bij het ontwerpen van het nieuwe Four Elements ActivityDeck stonden de elementen water, lucht, aarde en vuur centraal: pret op de twee glijbanen van de AIDA Racer, drijven op de Lazy River, een klimtuin op grote hoogte of het royale Sports Deck waar klanten de nieuwste sporten kunnen oefenen. Het nieuwe Four Elements staat voor actie, sport&fun voor het hele gezin en wordt van een schuifdak voorzien zodat iedereen elke dag en in elk seizoen van kan genieten, onafhankelijk van het weer.

De vloot bestaat uit de volgende schepen:

 • AIDAaura (2003) – 1200 passagiers
 • AIDAbella (2008) – 2200 passagiers
 • AIDAblu (2010) – 2200 passagiers
 • AIDAcara (1996) – 1200 passagiers
 • AIDAdiva (2007) – 2200 passagiers
 • AIDAluna (2009) – 2200 passagiers
 • AIDAmar (2012) – 2200 passagiers
 • AIDAsol (2011) – 2200 passagiers
 • AIDAvita (2002) – 1200 passagiers
 • AIDAstella (2013) – 2200 passagiers
 • AIDAprima (2016) – 3250 passagiers