Cruises

Wat zijn de voordelen van een cruise vakantie

De hele wereld verkennen zonder telkens uw koffer opnieuw in en uit te hoeven pakken. Maar cruisen heeft nog meer voordelen: dwaal rond in exotische havens, verken de cultuur en historie van verschillende landen en na een lange dag met vele nieuwe indrukken, wordt u verwend met heerlijke maaltijden en een perfecte service aan boord.Er is veel te doen aan boord van een cruiseschip,  er zijn  bars, restaurants, theater en casino en op sommige schepen vindt u zelfs  ijsbanen, klimwanden, spa’s en disco’s . De meeste rederijen kennen bovendien een kinderanimatieprogramma voor diverse leeftijdgroepen (3 t/m 5 jaar, 6 t/m 10 jaar, 11 t/m 14 jaar en 14 t/m 17 jaar). Voor kinderen onder de 3 jaar zijn geen speciale faciliteiten maar er kan wel, tegen betaling, oppas geregeld worden. Cruisen wordt steeds populairder en niet alleen bij de oudere maar ook bij de jongeren mensen .Cruisen kan het hele jaar door, naar vele verschillende bestemmingen, met één van de vele cruise maatschappijen.

 

Waar wilt u cruisen

E is een grote verscheidenheid aan routes die de cruiseschepen varen . U kunt het zo gek niet bedenken van Antarctica tot de Noordkaap en van de Caribbean tot Azië. Vrijwel elke dag doet het schip een andere haven aan. In de aanleg haven is de keuze aan u: gaat u mee op excursie of de bestemming op eigen gelegenheid verkennen of blijft u op het cruiseschip en geniet van het zwembad of de spa.

Welke rederij kiest u ?

Er zit verschil tussen de diverse cruiserederijen; qua aantal sterren, serviceniveau, faciliteiten aan boord, kindvriendelijkheid etc. en bij elke rederij past een eigen doelgroep. Zo kent een aantal schepen het freestyle cruisen (dineren waar en wanneer u wilt zonder dresscode); zeer geschikt voor gezinnen met kinderen en andere rederijen hanteren nog steeds captain’s dinner en gala dinner waarbij in smoking of galajurk deelgenomen wordt aan het diner. Maar niets is verplicht! Er zijn ook cruises op basis van all-inclusive; dus ook inclusief alle drankjes tijdens de cruise.

Voorbeelden van rederijen zijn o.a. Holland America Line, MSC cruises, Princess cruises, Costa cruises, Royal Caribbean, Carnival, Celebrity cruises, Oceania, Norwegian cruise line, Cunard, Starclippers, Seaborn, Aida en Azamara.

Wilt u meer weten over cruisen neem dan contact met mij op en ik kan u er alles over vertellen.