Hoi An Vietnam

Hoi An is een oude dromerige Zuidoost Aziatische haven en staat bekend om zijn vervallen koopmanshuizen, zijn huizen aan de waterkant en zijn Chinese gemeenschapshuizen. Deze plaats is in 1999 op de werelderfgoedlijst gezet door de UNESCO.

Wij verbleven in Hoi An in Ancient house een leuk hotel met zwembad op 1.5 km  afstand van het centrum en op 3 km afstand van het strand. Je kan er gratis een fiets lenen en er gaat meerdere malen een busje naar het centrum en het strand.

Foto’s Ancient house hotel

IMG_2744 IMG_2745 IMG_2746IMG_2797IMG_2782 IMG_2783 IMG_2784 IMG_2785

In Hoi An vindt je veel kleermakers je kunt overal alles laten maken wat je wilt. Ook zijn er veel restaurants waar je heerlijk kunt eten. Het centrum is erg sfeervol en leuk om doorheen te slenteren. Het oude centrum heeft diverse bezienswaardigheden zoals de Japanse brug en het historische wandelgebied.

IMG_2755IMG_2751Japanse Brug Hoi An IMG_2759IMG_2775

Het strand van Hoi An heeft veel strandtenten en je kan er diverse watersportmogelijkheden beoefenen.

IMG_2788

Als je gek bent van Vietnamees eten dan zijn er in Hoi An veel mogelijkheden om kookles te volgen. Wij zijn zelf bij de Green Bamboo cooking school geweest deze heeft max. 10 leerlingen en de eigenaresse Van is een fantastische spontane vrouw. Iedereen kiest van te voren een gerecht, eerst ga je zelf inkopen doen op de markt en je maakt de gerechten met ze allen en je proeft ze ook met zijn allen meer informatie hierover kan je vinden op http://www.greenbamboo-hoian.com/

Hoi An – Ancient Town from Rob Whitworth on Vimeo.

 

Restauranttips in Hoi An:

Restaurant Solo 250 m vanaf Ancient house Vietnamees eten heerlijk van smaak en Fresh bier voor 4000 dong per glas.

Dive bar heerlijke Mojiotos, ieder dag happy hour vanaf 16.00 en een heerlijk eten.

De Mimosa spa is ook echt een aanrader goeie prijs voor geweldige behandelingen.