Ho Chi Minh City Vietnam

Deze stad ligt in het zuiden van Vietnam en wordt ook nog wel Saigon genoemd. Je vindt hier een bruisend nachtleven, koloniale en oorlogsmonumenten, musea, tempels en een hoog levenstempo.

Wij vlogen in een uur van Nha Trang naar Ho Chi Minh met Vietnam airlines. Vanaf de luchthaven namen we een taxi naar ons hotel wat gelegen was tegenover de bekende Ben Thanh markt en op loopafstand van de bekende museas.

Alleerst hebben we een bezoek gebracht aan het Dinh Thong Nhat Herenigingspaleis er zijn rondleidingen langs de banketzaal, vergaderzaal, presidentkantoor, het casino en op de vierde verdieping het dakterras met een heliplatform. Het hoogtepunt van het bezoek is het doolhof van betonnen gangen en kamers in de kelder waar je communicatie apparatuur en kaarten zieten ook hangen er veel foto’s met beelden van de oorlog.

Apollo at Home Jolanda de Koning     Apollo at Home Jolanda de Koning Apollo at Home Jolanda de Koning

Na het Herdenkingspaleis brengen we een bezoek aan het oorlogsmuseum dit is erg indrukwekkend zeker de foto’s die tentoongesteld worden zijn erg confronterend.

Apollo at Home jolanda de Koning IMG_2886 IMG_2887                                          IMG_2888

Na het museum hebben we nog wat andere bezienswaardigheden bezocht zoals het oude postkantoor en de  Kathedraal Notre Dame. Zoals altijd als er ergens een Hardrockcafe is dan moet daar even gegeten worden en een glas gehaald voor onze verzameling. Na een lange dag op tijd naar bed want de volgende ochtend worden we vroeg opgehaald voor een halve dag excursie naar de Cu Chi tunnels (200 km lang tunnelcomplex met ondergrondse kamers) dit is nog best een aardig stukje rijden maar zeker de moeite waard.

Cu Chi tunnels IMG_2899 IMG_2901 IMG_2903 IMG_2905 IMG_2906 IMG_2907 IMG_2908 IMG_2909 IMG_2911 IMG_2912 IMG_2914

Vanuit Ho Chi Minh City is het goed mogelijk om een bezoek te brengen aan de Mekong delta de meeste mensen doen een meerdaagse trip er zijn veel aanbieders en mogelijkheden. Wij hadden wegens tijdgebrek een 1 daagse trip geboekt bij Mango Cruises deze was wat minder toeristisch dan andere organisaties maar daar was de prijs ook naar. We werden om 08.00 opgepikt in ons hotel en na een ruim 2 uur durende autorit konden we overstappen in een tuk tuk voor het laatste stukje naar het schip. We brachten een bezoekje aan een kokosnotenfabriek, een rijstnoodlefabriek en een fietstocht door de Mekong waarbij we een imker bezochten en een imker na een korte thee stop gingen we verder in een sampan door de Delta terug naar de boot. Die ons daarna naar het Mangohouse bracht voor een heerlijke 5 gangen lunch. Na de lunch stapten we weer op de fiets en bezochten we een rijstpapierfabriekje en een man die in de oorlog gevochten had in Cambodja.

Kokosnotenfabriek Mekong delta IMG_2943

Mekong delta IMG_2948 IMG_2950