Hanoi hoofdstad van Vietnam

Hanoi is de hoofstad van Vietnam en ligt aan de rode rivier wij verbleven in hotel Royal Palace midden in de Franse wijk op loopafstand van het Hoan Kiem meer en de vele winkelstraten en restaurantjes. De winkelstraten zijn hier ingedeeld op kleding, electronica, zonnebrillen, zijde, tassen en koffers. Jammer genoeg hadden wij niet zo heel erg mooi weer

Hanoi Hoan Kiem meerIMG_2626

Hanoi heeft diverse bezienswaardigheden in het Hoan Kiem meer vindt je op een eiland de Ngoc Son Tempel deze is zeker een bezoek waard. Ook bij het Hoan Kiem meer vindt je het waterpoppentheater dit is één van de beste van Vietnam. Bij het westmeer vindt je deTran Quoc Pagode. In Hanoi is ook het mausoleum van Ho Chi Minh houdt er rekening mee dat dit op sommige dagen helaas gesloten is. Naast het mausoleum vindt u het Presidentieel paleis en het Ho Chi Minh museum.

Ho Chi Minh Mausoleum Dong Xuan markt HanoiDong Xuan Markt

Op de Dong Xuan markt vindt je van alles kleding, fruit, vis, vlees en is leuk om te bekijken. Wij hebben ook een bezoekje gebracht aan de Hoa Lo gevangenis, de Amerikanen kennen de gevangenis als het Hanoi Hilton waar tussen 1964 en 1973 de Amerikaanse piloten gevangen werden gehouden.

Hoa Loa gevangenisIMG_2651guilllotine

Hanoi is echt een leuke stad om een paar dagen te verblijven en ga zeker eens langs één van de vele massage salons voor een heerlijke rugmassage.

Restauranttips:

Quan Bia minh restaurant met dakterras heerlijk eten voor goeie prijs

City View Cafe leuk voor een drankje of een bakje koffie met uitzicht op het Hoan Kiem meer.

Quan An Ngon een marktachtig restaurant met lange tafels en een echte vietnamese sfeer de prijzen liggen wel wat hoger.

Rising Dragon Palace Cafe & Restaurant dit dakterras waar je heerlijk kan eten vindt je op het dak van het Rising Dragon Palace hotel