Halong Bay een must do in Vietnam

Halong bay 1553 km2 groot waarvan 434 km2 in 1994 door UNESCO op de werelderfgoedlijst is gezet en wordt gezien als een natuurwonder. De baai is een uitloper van de golf van Tongkin en heeft 2000 verschillende eilandjes.  De 3500 kalkstenen eilanden in Halong Bay vormen misschien wel het bekendste beeld van Vietnam. Het is ongeveer drie uur rijden vanaf Hanoi.Ha Long Baai

Er zijn veel aanbieders van een cruise in Halong bay, eendaagse cruises, tweedaagse cruises maar ook meer dagen of een week. Er zijn  veel verschillende soorten cruiseschepen ook in kwaliteit. Dus lees goed de recensies op bijvoorbeeld Tripadvisor. Wij hebben gekozen voor Bhaya Cruises die over 4 Classic schepen, 8 Legend schepen en de Au Co beschikken. Wij hadden geboekt voor de Bhaya Classic een klein schip met 12 hutten. Op de dag van aankomst kregen we een upgrade naar de Bhaya Legend een privé schip dit was een grote verrassing. Het eten was echt super en we hebben ook nog een soort mini kookcursus gekregen. De service was geweldig.

 

Als je aan boord van je schip bent zijn er diverse dingen die je kunt doen lekker luieren op het dek, een bezoek aan de Hang Sung Sot grot (grot der verrassingen), kajakken of een bezoekje aan een vissersdorp brengen. Wij hebben het dorpje Vung Vieng fishing village bezocht erg leuk om te zien hoe mensen met zo weinig kunnen leven, er is een schooltje voor de kinderen en 1 keer per week komt er een groot bevooradingschip met boodschappen, de vrouwen roeien de toeristen rond en de mannen vangen s’nachts vis.

Wij hebben een cruise van 2 dagen/1 nacht gemaakt maar doordat de reis naar Halong bay nogal lang is vanuit Hanoi raad ik mensen toch aan om voor de 3 dagen/2 nachten te gaan. Zeker als het weer meewerkt is het ultiem genieten.