Vietnam september 2013

In september 2013 ben ik samen met mijn man ruim 2 weken in Vietnam geweest. Waar we van Noord naar Zuid gereist. We vlogen eerst met Malaysia Airlines in 12 uur naar Kuala Lumpur waar we drie uur moesten wachten op onze doorvlucht naar Hanoi. Het vliegveld van Kuala Lumpur is modern en er zijn veel restaurants en winkels en er is zelfs jungle tuin in de openlucht waar je even een frisse neus kan halen. Na een kleine vertraging komen we eind van de middag aan in Hanoi de hoofstad van Vietnam.

Het is aan te raden om een pickup vanaf het vliegveld te regelen bij uw hotel zodat u regelrecht naar u hotel wordt gebracht en niet voor verrassingen komt te staan.

In Vietnam betaald men met de Vietnamese Dong, 100.000 dong is ongeveer € 3,50 .

Na 2 dagen in Hanoi, gaan we naar Halong bay waar we een cruise met 1 overnachting hebben geboekt. Daarna gaan we nog 1 nachtje terug naar Hanoi en dan reizen we verder naar Hanoi waar we wel ruim 4 dagen blijven. Vervolgens vliegen we naar de badplaats Nha Thrang dit vonden wij veel te modern en niks meer met Vietnam te maken hebben. En als laatste gingen we naar Ho Chi Minh City het vroegere Saigon hier zijn veel bezienswaardigheden en een 1 of 2 daagse excursie naar de Mekong Delta is zeker aan te raden.

Door de korte tijd die we maar beschikbaar hebben in dit grote land nemen we 3 binnenlandse vluchten  met Vietnam Airlines. De vloot van Vietnam Airlines is erg modern en alles is zeer goed geregeld. We zijn van Hanoi naar Danang gevlogen (omgeving van Hoi An) later van Danang naar Nha Thrang (badplaats van Vietnam) en van Nha Trhrang naar Ho Chi Minh City oftewel Saigon.

Het is ook mogelijk om deze trajecten met de bus of nachttrein af te leggen maar daar moet je wel de tijd voor hebben en qua prijsverschil de nachttrein of een binnenlandse vlucht (mits je deze op tijd boekt) is niet heel groot.

Op de uitklappagina’s vindt u meer informatie en foto’s per plaats.