Pipa, Brazilië 2010

Brazilië, het land van de samba, capoeira, caipirinha, dolfijnen, gamba’s en de altijd vriendelijke Brazilianen.

Mei 2010  verbleef  ik in het voormalige ‘hippie-dorp’ Pipa. Pipa ligt zo’n  85 kilometer ten zuiden van Natal en is een zeer bijzondere vakantiebestemming.
Pipa is  één van de bekendste en meestgewilde bestemmingen voor de Brazilianen door het mondaine karakter en haar uitgaans gelegenheden. De vlucht met Arkefly naar de aanvlieghaven Natal duurt rechtstreeks 10 uur . De transfer naar Pipa en Tibau do Sul is ongeveer anderhalf uur.

Pipa is overdag een rustige badplaats maar verandert ‘s avonds
in een gezellig geheel. Opvallend is de goede kwaliteit van eten, drinken en de geboden service en dat alles in een originele setting van smalle straatjes en uiterst gemoedelijke sfeer. Denk vooral niet dat ouderen en gezinnen hier niet thuis horen, want Pipa is echt een plaats die u gezien en ervaren moet hebben.

In Pipa vindt u veel  bungalows, deze zijn over het algemeen eenvoudig maar goed. Ook zijn er  hotels van Europese kwaliteit te vinden. Andere betaalbare hotels zijn  bijvoorbeeld Dorisol Ocean View. In de laatste mocht ik verblijven. Het is een  heerlijk hotel. Goede ligging (5 min. lopen naar centrum), lekker zwembad met
ligstoelen en hele grote tuin, mooie hotelkamers met ruim balkon of terras en vriendelijk personeel. Het overheerlijke ontbijtbuffet met veel vers fruit wordt aan het zwembadterras geserveerd.

 

Wat is er allemaal te doen in Pipa en omgeving?

De buggytour is wel de meest populaire excursie in de omgeving. Er zijn vele
buggytours te reserveren van hele dagen tot een paar uurtjes, naar het
prachtige noorden of het indrukwekkende zuiden. Ik heb de excursie the best of the North East gedaan. In de ochtend word je opgehaald bij je accommodatie en begint de  dag met een bezoek aan de markt in Goianinha . Na een lunch in Bahia Formosa gingen we verder met de buggy’s dit is echt een geweldige ervaring een echte aanrader.

Bij Pipa vindt je prachtige stranden, genaamd Praia do Golfinhos en Praia do
Madeiro.Als je geluk hebt zie je ineens vlak voor je de dolfijnen met elkaar spelen. De zee is hier redelijk ruw waardoor het zeer geschikt is voor golfsurfers. Die zie je hier dan ook volop.

Kortom: Pipa en de omgeving rond Pipa is een stukje van Brazilië wat een bezoek meer dan waard is.