Dubai 2012 en 2013

Dubai een bijzondere bestemming die je gezien moet hebben. Veel mensen weten niet wat ze van Dubai moeten verwachten maar Dubai is meer dan alleen winkelen en hoge gebouwen. In 2012 ben ik voor het eerst naar Dubai geweest en ik was op slag verliefd wat een geweldige bestemming en aardige mensen. In Dubai kan je alles doen wat je wil strand, skiën in Skidubai, de woestijn in, winkelen, uitgaan, de souks bezoeken en zo is er nog veel meer. In 2012 heb ik ook een online training gevolgd waardoor ik Dubaiexpert ben geworden.

In december 2013  ben ik op uitnodiging van het bureau van Toerisme van Dubai voor de tweede keer naar Dubai geweest ook dit keer weer veel nieuwe dingen ontdekt.  Alleen ons hotel was al een compleet sprookje we verbleven in One & Only Royal Mirage ben als reisagent een hoop gewend maar dit was echt fantastisch we werden compleet in de watten gelegd.

One & Only Mirage Arabian Court  One & Only Royal Mirage Arabian court One & Only Royal Mirage Dubai

Wat bij een bezoek aan Dubai zeker niet mag ontbreken is een Desert Safari met 4WD maakt u een tocht door de enorme zandduinen en daarna wordt u naar een kamp gebracht waar een diner is en vaak een buikdansshow wordt opgevoerd ook kunt u waterpijp roken of een hennatatoeage laten zetten en genieten van een spectaculaire zonsondergang.

Desert Safari Dubai  Dubai Desert  zonsondergang Dubai

Overdag kunt u zich prima vermaken in Dubai koop een kaartje voor de Big Bus en ontdek Dubai, maak een tochtje met een Dhow over de Creek of breng een bezoek aan Dubai Museum. Ook kunt u met een gids een wandeling maken door het oude deel van Dubai u gaat dan terug de geschiedenis in. Alle wijken hebben zo hun eigen schoonheid en bezienswaardigheden. Het oude gedeelte van Dubai bestaat uit de wijken Bur Dubai, Al Shingdagha, Deira en Bastakiya deze wijken liggen aan de oever van de Dubai Creek, die de stad in tweeën splitst. Hier vindt je ook de goud en de kruidensouk.

IMG_3273  Kruiden soukDubai Museum

Als u geen zin heeft in geschiedenis kunt u winkelen in één van de vele malls van Dubai of heerlijk aan het strand gaan liggen. Een uurtje skiën behoort ook tot de mogelijkheden. Dubai beschikt over vele hotels van goedkoop tot heel duur er is voor iedereen wel iets te vinden. Er wordt momenteel door verschillende luchtvaartmaatschappijen gevlogen op Dubai zoals KLM, Emirates, Arkefly en Transavia dus het is handig om de aanbiedingen in de gaten te houden.

De leukste plek om te verblijven vind ik zelf bij de Dubai Marina of aan de JBR Walk hier kun je ‘s avonds heerlijk een terrasje pakken en genieten van een waterpijp want alcohol mag in Dubai alleen geschonken worden in hotels of de duurdere bars en restaurants.  Als u op donderdagavond op een terras zit aan de JBR Walk zie je zoveel onwijs dure auto’s langs gaan dit is geweldig om mee te maken.

auto's Dubai JBR Walk Dubai

Uiteraard mag bij een bezoek aan Dubai de Burj Khalifa en de Dubai Fountain niet ontbreken beide zijn erg indrukwekkend.

Dubai Fountain Dubai Fountain  Burj Khalifa

Wilt u meer weten over Dubai kijk dan eens op mijn website Dubaiexpert daar vindt  u uitgebreide info over Dubai ook op mijn Facebook over Dubai kunt u de laatste nieuwtjes en evenementen vinden https://www.facebook.com/Dubaiexpert.nl.

Heeft u interesse om zelf eens een bezoek aan Dubai te brengen mail mij dan voor een vrijblijvende offerte Jolanda@zelfstandigreisadviseuse.nl