Port Antonio

In het noordoosten van het eiland ligt het meest tropische stukje van Jamaica. Veel mensen  vinden Port Antonio  gewoon betoverend, maar een ding is zeker: Port Antonio blijft met zijn ongerepte, weelderige natuur in je geheugen. Dompel jezelf onder in de indrukwekkende omgeving van de Blue Mountains – of in het rustige water van de Blue Lagoon (set van gelijknamige film uit de jaren ‘80).

Maak eens een tocht over de Rio Grande op een bamboevlot, leer meer over de koffieproductie op één van de vele plantages of bezoek de door het tropische oerwoud omgeven Somerset Falls.

Zelfs de accommodaties in Port Antonio hebben een bijzonder karakter: grotendeels gebouwd in villastijl, worden ze omgeven door tropische tuinen en parken. Port Antonio is een echte geheime tip voor natuurliefhebbers.
Bezienswaardigheden Port Antonio en omgeving

-Sommerset Falls

Tussen Hope Bay en Port Antonio bevindt zich de Somerset Falls. Vroeger was dit een  oude suiker plantage die reikte van de bergen tot de zee. Nu vindt u hier  adembenemende tuinen met vijvers en watervallen. Het staat er vol met bamboe, varens, cacaobomen, indigo en bomen omhult met mos en de tuin groeit aan de oever van de Daniel River.Een verharde weg leidt u via de rivier naar de andere kant van het park.  Het pad eindigt bij een diep meer waar u een frisse duik kunt nemen in het helderblauwe water.

Ocho Rios - Sun Valley Plantation - Kakao (2)

U kan hier een boottochtje maken langs geheimzinnige grotten en de spectaculaire hoofdattractie “The Hidden Falls”.

Wanneer u alles gezien heeft, kunt u ook nog lekker gaan eten bij het “Garden Restaurant”.

-Frenchmans Cove 

Een strandje omsloten door rotsen, is een aangename plek om te verblijven.

Frenchman's Cove18

.-Blue Lagoon (Blue Hole)

De toeristische attractie van Port Antonio. De lagune is zo’n 55 meter diep en helderblauw. De kleur van Blue Lagoon verandert met het zonlicht. Er zijn veel legende’s over de lagune, zo zouden piraten er hun schatten hebben bewaard, waarvan een deel nog op de bodem moet liggen!  Er zijn maar weinig Jamaicanen die naar het diepste punt durven te duiken omdat er zoveel legendes de ronde doen. Het zicht onder water is onwijs helder.

-Raften Rio Grande

De Rio Grande is één van de langste rivieren op Jamaica. Deze werd vroeger gebruikt om bananen te transporteren. U kunt per vlot over deze rustig stromende rivier varen en aan de oevers een duik nemen.