Montego Bay

Montego Bay heeft sinds de eerste dagen dat er toeristen op Jamaica kwamen een magische aantrekkingskracht gehad op reizigers. Het is een toonbeeld van een Caribische vakantiebestemming, omringd door witte stranden en goed uitgeruste prachtige hotels, all-inclusive resorts, charmante boutique hotels, villa’s en appartementencomplexen.

In Montego Bay vindt je twee hotels van de bekende Riu keten Riu Palace Jamaica en Riu Montego Bay. En drie hotels van Iberostar Grand Hotel Rose Hall, Iberostar Rose Hall beach en Iberostar Rose Hall Suites.

Riu Montego Bay Jamaica

Beroemd om zijn prachtige stranden Sunset Lodge, Cornwall Beach en Dr. Cave Beach en een breed scala aan activiteiten is Montego Bay de plaats, waar een mix van geschiedenis, muziek en natuur perfect op elkaar afgestemd zijn. Oude herenhuizen, vijf golfbanen van wereldklasse, het bruisende nachtleven op de ” Hip Strip “, romantische bamboe rafting tochten op de rivier Martha Brae, ambachtelijke markten, de in de nacht lichtgevende lagune van Glistening Waters dit alles en nog veel meer vindt je in Montego Bay.

De golfbanen in Montego Bay zijn Cinnamon Hill Golf Club, Half Moon Golf Club, Rose Hall Resort & Country Club, Super Clubs Golf Club Ironshore Montago Bay, Tryall Club.

Ieder jaar vindt het Reggae Sumfest festival plaats rond eind juli/begin augustus in het Catherine Hall Entertainment Centre te Montego Bay. Vier dagen lang treden bands en soloartiesten van laat in de avond tot ´s morgens vroeg op.

Bezienswaardigheden in Montego Bay

Rose Hall Great House

Dit in 1740 gebouwd huis werd ooit bewoond door ‘Annie Palmer’, die volgens de overlevering drie echtgenoten om het leven bracht, alvorens zij zelf op een gewelddadige wijze door een minnaarslaaf werd gedood.

Rose Hall Great House

Sam Sharpe Plein

Dit plein ligt in het midden van de stad en dank zijn naam aan de slavenleider die in 1831-1832 de rebellenopstand leidde. In de hoek an het plein is de kooi te zien waarin weggelopen slaven en dronken zeelieden werden opgesloten.

-St. James Parish Kerk

Deze kerk dateerd uit 1775 en is gelegen in een tropische tuin. De in Georgische stijl gebouwde kerk is na de aardbeving in 1957 geheel gerenoveerd.

-Rastafari Indigenous Village

In de heuvels van Montego River Gardens bevindt zich Rasta Village, daar kunt u kmaken met het leven van de Rastafari’s op Jamaica. Bij een bezoek aan Rasta Village ontmoet u de mensen uit het dorp en krijgt u meer informatie over de geschiedenis, flora en fauna. Verder kunt u genieten van een dans- en drumspectakel en het lokale fruit en voedsel proeven.

Meer info: http://www.rastavillage.com/

Rocklands Feeding Station

Hier kunt u vele exotische vogels gadeslaan. Vogelliefhebbers zullen de beste tijd van hun leven hebben terwijl zij een tour maken. Er zijn verschillende tours mogelijk waarbij u heel veel vogels ziet.

Meer info: http://rocklandsbirdsanctuary.info/