Kingston

Kingston is de grootste Engelstalige stad in het Caribische gebied, het kosmopolitische, levendige en jonge mekka van de traditionele cultuur. Een derde van de bevolking van Jamaica ruim 900.000 mensen leeft in Kingston.  Jamaica’s hoofdstad is het financiële en economische centrum van het land.

Het echt stadsleven speelt zich af in de straten van Downtown Kingston. Hier bruist de stad. Dit zijn plekken waar toeristen beter niet kunnen komen.

Kingston is ook de bakermat van de reggae.In de wijk Trench Town legden Bob Marley en Peter Tosh de basis voor een wereldwijde muziekstroming. Een bezoek aan het Bob Marley museum hoort er dus bij. Reggae fans komen niet alleen daarom in Kingston volledig aan hun trekken, maar vooral ook omdat de muziekscene groots en zeer levendig is.Bob Marley Statue - Kingston (1)

Op een typische dagtocht aanschouwt u de stad met prachtige gebouwen uit de koloniale periode, zoals Devon House en maakt u een uitstapje naar de oude piratenschuilplaats van Port Royal.

Als een majestueus decor stijgen de Blue Mountains op achter de moderne hoogbouw van Uptown Kingston. De stad is een goede uitvalsbasis voor tochten naar de Blue Mountains.

Bezienswaardigheden Kingston en omgeving

-Devon House Jamaica

Dit monument is niet zomaar een huis, het is een huis dat open is gesteld voor bezoekers zodat zij het monument van de emancipatie van gekleurde mensen kunnen bekijken. Het is de blikvanger op de hoek van Waterloo Road.Devon House - Kingston

Het huis is gebouwd in 1881 door de eerste donkere miljonair van Jamaica, genaamd George Stiebel. Het huis is uitgeroepen als nationaal monument in 1990 door de Jamaica National Heritage Trust. Samen met andere Jamaicanen heeft Stiebel nog een aantal huizen gebouwd in de hoek van Trafalgar Road en Hope Road. Het huis van Stiebel is het enige huis wat nog staat.

De openingstijden dinsdag tot zaterdag van 10.00 – 17.00 uur. Meer info: www.devonhousejamaica.com 

-Bob Marley Museum

In het museum staat alles in het teken van reggae, rastafari en Afrika. Op de muren aan de binnenkant van het museum hangen uitvergrote foto’s van Bob Marley. Verder vindt je hier gouden platen, affiches van concerten en krantenartikelen. Op de tweede verdieping leefde Bob Marley. Hier hangt zijn geliefde  spijkerhemd en een paar voetbalshorts.

Kingston - Bob Marley Museum

Het museum is geopend op ma-di-do en vr 9.30 tot 17.00 uur wo-za en feestdagen van 12.30 tot 18.00. Op zondag is het museum gesloten

http://www.bobmarleymuseum.com/