Jamaica

Waarom zou u uw vakantie door brengen op Jamaica ? Een goede vraag … met veel goede antwoorden! Toen Christopher Columbus Jamaica in 1494 ontdekte schreef hij in zijn dagboek ” het is het mooiste eiland dat ik ooit gezien heb. Jamaica heeft vele mooie zandstranden, kleine afgelegen idyllische baaien tot het bekende witte zandstrand “Seven Mile Beach”. Maar toch zou het jammer zijn om uw vakantie alleen maar op het strand door te brengen.

. seven miles beach

Jamaica heeft veel te bieden en daarom raad ik iedereen aan om het hotel uit te gaan en het eiland te ondekken!  Wat valt er allemaal te ontdekken op Jamaica ? 2.300m hoge bergen met koffieplantages, oude herenhuizen, veel watervallen, weelderige tropische vegetatie, bamboevlot varen, reggae, zwemmen met dolfijnen, een lichtgevende lagune tijdens de nacht, Jamaicaans bobsleeën, grotten bezoeken, mangrove moerassen met krokodillen, rum distilleerderijen, paardrijdtochten over land en door de zee, oude piraten nesten, Zip-linen,  op palen gebouwde bars in zee … en dit is lang niet alles.

vlotvaren op de Martha Brea

Doordat het eiland relatief klein is van omvang kunt u veel zien zonder lang te reizen. Of u nou een rondreis wilt maken over het eiland of vanuit de noordkust verschillende dagtochten wilt maken of liever rondreist samen met de Jamaicanen in het openbaar vervoer, dat hangt helemaal van uw voorkeur af. Ook qua accommodaties, kunt u kiezen uit eenvoudige pensions tot 6 -sterren luxe resorts, van familie hotels tot “couples-only” accommodaties, Jamaica biedt voor elk budget en smaak de juiste accommodatie. Een ander groot pluspunt van het eiland zijn de Jamaicanen zelf ! De bewoners van het eiland zijn zeer open, sympathiek en met een groot gevoel van vreugde in het leven. Stress lijkt men niet te kennen, “No Problem” is het antwoord op de meeste vragen. Als toerist komt u  gemakkelijk in contact met de goed gehumeurde lokale bevolking.

Aankomst en lokaal vervoer Vanuit Amsterdam vliegt Arke eenmaal per week naar Jamaica en vanuit Brussel vliegt Jetairfly.  Als uw  haast heeft, dan is er een netwerk van binnenlandse vluchten waar u gebruik van kunt maken.  Taxi’s , bussen en huurauto’s brengen u ook van A naar B. Op Jamaica wordt er  links wordt gereden!

Valuta en contant geld

De lokale munteenheid is de Jamaica Dollar (J$), bijna overal kunt u ook met US – dollars betalen. Bij banken en officiële wisselkantoren kunt u  Euro’s wisselen. Creditcards van alle bekende organisaties woorden geaccepteerd  in winkels, hotels, luchtvaartmaatschappijen en autoverhuurbedrijven. Het is ook mogelijk om met een Maestro- of creditcard geld uit een automaat te halen (let op de kosten) .

Paspoorten en visa

Bij aankomst op Jamaica heeft u een paspoort nodig, dat nog minstens 6 maanden geldig moet zijn bij vertrek van het eiland. Burgers uit de EU-landen hebben geen visum nodig tijdens vakantiereizen van maximaal 3 maanden. Iedere bezoeker dient over een  retourticket of doorreisticket te beschikken. Hopelijk heb ik u een eerste indruk kunnen geven, waarom Jamaica een fantastische bestemming is.

Tijdzone

Jamaica ligt in de Eastern Standard Time zone. Het verschil met Nederland en België in herfst / winter is min 6 uur en tijdens onze zomertijd min 7 uur.

Wilt u ook op vakantie naar Jamaica neem dan contact met mij op om u droomvakantie naar dit geweldige eiland voor u samen te stellen.