Guyana (Brits)

vlag_200_Guyana

Guyana is een onontdekt stukje Zuid Amerika met een Caribische touch. U vindt hier nog geen busladingen toeristen maar wel cultuur en heel veel natuur.

Hoewel Guyana zich aan de Atlantische Oceaan bevindt, is het land cultureel verbonden met de Caribbean via de grote bevolking die voor hun West-Indische roots opkomen. Deze bestemming was ook een Britse kolonie en het blijft het enige Zuid-Amerikaanse land waar Engels de officiële taal is. Het land vormt een groene driehoek tussen de drie grote rivieren: de Orinoco, de Amazone en de Negro.

Guyana biedt verbluffende plat-getopte bergen, lokaal bekend als tepuis, tientallen watervallen, en de droom van zoölogen vanwege de tropische diersoorten. Hoewel er goede hotels en restaurants beschikbaar zijn in de hoofdstad Georgetown, wordt de ultieme vakantie in Guyana meestal doorgebracht in een eco-resort midden in de natuur. Deze zijn vaak alleen maar te bereiken via een kano of over de wegen die door het binnenland leiden.

BEZIENSWAARDIGHEDEN: bij diverse kantoortjes in Georgetown is het mogelijk om excursies te boeken zoals : Stadtours  voor groepen en geïnteresseerden die een bezoek aan de botanische tuinen willen brengen. Zoological Park. Stabroek Markt en de verschillende architectonische erfgoeden. Dagtrips naar Kaieteur en Orinduik Falls, historische Nederlandse forten en de industriële en agrarische landgoederen. Ook zijn er veel mogelijkheden voor meer daagse trips naar het binnenland verschillend van vier dagen tot twee weken. Een typisch traject zal een aantal stops maken bij de Amerindian dorpen waar dagelijks leven grotendeels onveranderd is gebleven ten opzichte van enkele eeuwen geleden. Als u wat minder tijd heeft is het mogelijk om een piloot huren en naar Kaieteur Falls te gaan, een prachtige waterval op de Potaro River die een vrije val heeft van ruim vijf keer de Niagara Falls.

Photo 18-05-14 14 14 14IMG_3929

Bekend als de Garden City van de Caribbean heeft Georgetown nog steeds de uitstraling van een havenstad uit het koloniale tijdperk met statige Victoriaanse gebouwen en winkelpuien. Ontdek de stad te voet en bezoek de botanische tuinen met vijvers dat een favoriete ontmoetingsplaats is voor vele soorten tropische watervogels. Bezoek St. George’s Cathedral, bekend om zijn langste houten kathedraal in de wereld.

st. Georges Cathedral

Vanuit Nederland zijn er geen rechtstreekse vluchten naar Guyana of u gaat via Paramaribo, Miami of één van de Caribische eilanden. De luchthaven is Cheddi Jagan International Airport (GEO), in de buurt van Georgetown. Via Suriname is het ook mogelijk om met een ferry naar Guyana te gaan. De reistijd is ongeveer 10 uur vanaf Paramaribo naar Georgetown.

De gemiddelde temperatuur varieert tussen de 24-31 graden Celsius. Over het algemeen is het weer altijd goed maar Guyana heeft ook een regentijd

In Georgetown vindt u een aantal kwalitatief hele goede hotels zoals Cara Lodge, Pegasus, Georgetown Club.

Qua restaurants en uitgaan zijn er ook diverse mogelijkheden kleine bars, gezellige restaurants maar ook een ultra moderne discotheek.

Wilt u meer weten over Guyana neem dan contact met mij op mei 2014 heb ik zelf een bezoek gebracht aan Georgetown en de Kaiteurfalls in Guyana.