Curacao

Curaçao is een ideaal vakantiegebied in de Caribbean en biedt meer dan alleen zon, zee en strand. Ontdek het Sea Aquarium en de Curaçao Postal Museum niet, waar onder andere de heldere Antilliaanse postzegels te bezichtigen zijn. Bezoek de Mikvé Israel-Emanuel synagoge, de oudste voortdurend operationele synagoge van de Cariben, met een mooie tentoonstelling over de Joodse geschiedenis van het eiland. Het wintertijd Curaçao Carnaval biedt optochten met praalwagens, Jump Ups (buiten), Jump Ins (binnen) en uitzinnige kostuums.

Duikfanaten kunnen deelnemen aan een van de weeklange workshops van het voorjaars Curaçao Dive Festival, zoals digitale onderwaterfotografie.

Het charmante Nederlandse eiland Curaçao biedt een beetje een Hollands gevoel, een snufje van internationale flair en een grote schep van Caribische kruiden. In de hoofdstad Willemstad doen gebouwen met puntgevels denken aan een Nederlands uiterlijk, maar ze komen in kleurrijke West-Indische kleuren. .

De westelijke oevers bieden een reeks van prachtige stranden, elk met een aparte baai: populair zijn Daaibooi, klein Playa Lagun en Knip, die uitmeert op een grote baai van helder water.
In het westen is tevens Christoffel Park te vinden. Rijd, wandel, of paardrijd door kadushi cactus, tamarind, divi divi-bomen en lignum vitae bomen, de krullende weg omhoog naar de geweldige uitkijkpunten van Mount Christoffel.

Curaçao biedt ook een jazzfestival, een gospelfestival, een eetfestival en een kite competitie. Het lokaal beroemde Jazz Night in Blues Restaurant op een pier met uitzicht over de zee mag zeker niet gemist worden. Classy, vrolijk en warm, is de perfecte samenvatting wat Curaçao zo aantrekkelijk maakt.

Tips voor Curacao

Lunchen bij Jaanchi’s een restaurant waar de eigenaar al pratend het menu toelicht breng eerst een bezoek aan Sheta Boka en ga daarna lunchen als u richting Westpunt rijdt komt u langs het restaurant. Goed opletten want je bent er zo voor bij het is een echte aanrader en een must do op Curacao.

Shete BokaJaanchie's Curacao

In Willemstad vindt u Piasa Bieu een oude markt waar de locals lunchen maar waar je als toerist heerlijk kunt genieten van puur Caribisch eten.

Piasa Bieu Curacao Heerlijke eten in Willemstad Curacao