Aruba one happy island

Aruba dit mooie eiland heb ik zelf al twee keer mogen bezoeken het heeft lange schitterende stranden, vele watersport activiteiten en is een favoriete haven voor cruiseschepen, maar u kunt hier ook genieten van de luxe restaurants, levendige nachtclubs en een van de beste windsurflocaties ter de wereld.

Cruiseschepen in Aruba

Oranjestad is de hoofdstad van het eiland en deze bruisende stad heeft een uitgesproken Nederlandse uitstraling met kleurrijke gebouwen, geschilderd in historisch Antilliaanse stijl. Er zijn volop mogelijkheden om te winkelen, met duty-free winkels die sieraden, parfum, linnen, alcohol en designer kleding aanbieden. Discotheken en nachtclubs zijn er in overvloed.

De meeste van de stranden kunnen worden gevonden langs Aruba’s noordwest kust. De resort zijn verdeeld over twee hoofd gebieden – één met laagbouw, de andere met hoogbouw – met een reeks schitterende stranden: Druif, Eagle en Palm, waarvan het merendeel wordt omgeven door een voetgangerspad. Het Palm Beach gebied biedt parasailing, glasbodem boottrips, excursies aan boord van de Atlantis onderzeeër en hoog octaangehalte superkrachtige jet-boattrips aan. Iets ten noorden van Palm Beach is een wereldberoemd windsurf en kite-surf walhalla.

Diepzeeduiken is populair vanwege het heldere water, koraalriffen en wrakken . Voor golfers is er Tierra del Sol, een 18-holes kampioenschap golfbaan ontworpen door Robert Trent Jones II en de negenholes Divi Links in de buurt van Oranjestad. Tours per paard nemen bezoekers mee langs stranden en door de binnenlandse cunuku.

Tierra del Sol

Casibari en Ayo vormen dubieuze rotsformaties op Aruba. Op de Fontein Cave, kunnen bezoekers natuurstenen pijlers en Amerindische schilderijen bezichtigen. Vlakbij bieden de Guadirikiri grotten onderdak aan honderden vleermuizen.  Andere bezienswaardigheden zijn de kapel van Alto Vista, gebouwd in 1750 door Spaanse missionarissen en de Bushiribana goudmijn ruïnes. Verken ook de top van 165-meter hoge Mount Hooiberg; Arikok National Park, een 21 vierkante kilometer beschermd gebied met iguanas, konijnen, trekvogels, geiten en ezels en Jabaribari.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Baby bridge 

De nationale luchthaven van Aruba is  Queen Beatrix International Airport, ongeveer 8 minuten van de hoofdstad, Oranjestad. Vanuit Nederland wordt er naar Aruba gevlogen met KLM en Arke Fly.

KLIMAAT: De gemiddelde jaarlijkse temperatuur is 28 graden Celsius. De gemiddelde jaarlijkse neerslag is minder dan 51 centimeter per jaar en komt voor in vorm van korte regenbuien gedurende de maanden november en december. Aruba ligt buiten het orkaan gebied.

Restaurant tip: op zoek naar een sfeervol restaurant met de voeten in het zand dineren of lunchen ga dan eens naar de Flying Fishbone in Savaneta. Klik hier voor meer info.