Zimbabwe

zimbabwe world of wonders

ZIMBABWE, EEN INTRODUCTIE.  Zimbabwe is een land in Afrika, dat grenst aan Zambia, Mozambique, Zuid-Afrika en Botswana. De hoofdstad van Zimbabwe is Harare. Zimbabwe staat bekend om zijn mooie vergezichten, ongerepte stukjes regenwoud en wildparken. In deze wildparken komen o.a. leeuwen, giraffes, elanden en zebra’s voor. Het landschap is heuvelachtig en kent enkele berggebieden. Een aantal andere trekpleisters van het land zijn het Karibameer, de rivier Zambezi en de Victoriawatervallen (Victoria Falls) aan de grens met Zambia. De bevolking van het land is gastvrij en vriendelijk. Circa 75% van de bevolking leeft in armoede

cropped-IMG_4401.jpg

Officiële naam: Republiek Zimbabwe Oppervlakte: 390.757 km² Hoofdstad: Harare Inwoneraantal: 12.619.600 inwoners (2012) Regeringsvorm: Republiek (Dictatuur) Hoogste punt: 2.592 m (Inyangani) Afstand (Amsterdam – Harare): 8.174 km Vliegduur: circa 11 uur en 30 minuten

Hoofdstad: Harare

Andere steden: Bulawayo, Chitungwiza, Gweru en Mutare

Reisadvies Actuele status: Waakzaamheid betrachten. Meer informatie over dit reisadvies vindt u op Rijksoverheid.

Beste reistijd Juni, juli en augustus zijn de beste maanden om naar Zimbabwe te reizen. In deze maanden zijn de temperaturen het aangenaamst en vermijdt u bovendien het regenseizoen.

Weer en klimaat Zimbabwe heeft een gematigd klimaat. Tijdens de wintermaanden liggen de temperaturen rond de 25 tot 35 graden en tijdens de zomermaanden rond de 20 tot 25 graden.

Taal Shona, Ndebele en Engels zijn de officiële talen in Zimbabwe. Daarnaast worden lokaal nog verschillende andere talen gesproken.

Reisdocumenten U dient te beschikken over een paspoort dat nog 6 maanden geldig is bij vertrek uit Zimbabwe. Een visum is verplicht. Deze kunt u aanschaffen aan de Zimbabwaanse grens (3 maanden geldig).

Vaccinatie (inenting) Voor een bezoek aan Zimbabwe is het aan te raden één of meerdere vaccinaties te halen. Voor uitgebreid vaccinatie advies en het maken van een vaccinatie afspraak bij u in de buurt, kunt u terecht bij Meditel reisvaccinaties. U kunt hier ook zien of uw zorgverzekering de vaccinatie(s) vergoedt.

Malaria In Zimbabwe komt malaria voor.

Geld en geldzaken In Zimbabwe wordt hoofdzakelijk betaald met de Amerikaanse dollar (USD). – Het wordt aangeraden geen creditcard of geldautomaat te gebruiken in dit land. Er kunnen hoge transactiekosten worden afgeschreven. – Zorg voor voldoende contant geld. Dit kan het beste in kleinere coupures i.v.m. tekort aan wisselgeld. – Amerikaanse dollarbiljetten van voor 2001 worden vrijwel niet aangenomen.

Tijdsverschil Tijdens onze zomertijd is er geen tijdsverschil. Tijdens onze wintertijd is het in Zimbabwe 1 uur later.

Verkeer en route In Zimbabwe moet u aan de linkerkant van de weg rijden.

Elektriciteit In Zimbabwe heeft u in sommige gevallen een verloopstekker nodig.

Kraanwater Het wordt afgeraden om water uit de kraan te drinken. Indien u niet in de mogelijkheid bent om water in flessen te kopen, kook dan het water gedurende 5 minuten. Na het water afgekoeld te hebben kunt u het veilig gebruiken als drinkwater en voor zaken als tanden poetsen, lenzen schoonmaken en het wassen van groente en/of fruit.

Beschermde natuurgebieden en werelderfgoed Een overzicht van de beschermde natuurgebieden (o.a. nationale parken, reservaten en wildparken) in Zimbabwe vindt u op Protectedplanet. Een overzicht van de werelderfgoederen in Zimbabwe vindt u op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Relevante wetgeving Hieronder vindt u relevante wet- en regelgeving, waar u wellicht mee te maken krijgt tijdens uw bezoek aan Zimbabwe. – Alcohol: Kopen en/of drinken vanaf 18 jaar. – Alcohol en verkeer: Maximaal toegestane alcoholpromillage is 0,8. – Tabak: Kopen en of roken op alle leeftijden. – Rookverbod: In openbare gelegenheden. – Homoseksualiteit: Niet toegestaan voor mannen (gevangenisstraf tot 10 jaar), toegestaan voor vrouwen.

Meer informatie over Zimbabwe is te vinden op: www.zimbabwetourism.net.