Zanzibar

Het kruideneiland Zanzibar dat behoort tot Tanzania is een gevarieerde vakantiebestemming. Zanzibar heeft een bewogen geschiedenis en is in honderden jaren nauwelijks veranderd. Dat merkt u in de 17e eeuwse stad Stone Town. Slenter door de smalle steegjes en langs wittte Arabische huizen en monumenten. Zanzibar heeft onwijs mooie stranden en beschikt over luxe All inclusive hotel. Het eiland wordt ook wel de parel in de Indische Oceaan genoemd.

zanzibar-beach

De stranden van Zanzibar zijn onvoorstelbaar mooi, het eiland beschikt over 25 grote stranden. De uitgestrekte baaien worden omringd door bananen en kokospalmen afgewisseld met mangrovebossen en vormen zo de perfecte achtergrond voor een unieke vakantiebeleving. Er zijn veel watersport mogelijkheden zoals windsurfen, duiken, snorkelen, zeilen, waterskieeën en meer.

Op Zanzibar leeft geen groot wild, zoals op het Tanzaniaanse vasteland. Wel kunt u wilde dieren zien in het Jozani Forest Reserve weer één van de meest bijzondere dieren te bewonderen is, het rode colobus aapje. Liefhebbers van duiken of snorkelen kunnen hun hart ophalen op Zanzibar aangezien er meer dan 700 soorten koraalvissen te vinden zijn in de wateren rond Zanzibar. Ook de zeldzame Chumbe-kokoskrab, de grootste nog levende landkrab ter wereld is te vinden op het eiland. Zanzibar is ook bekend om zijn specerijen zoals kruidnagelbomen, henna en citroengras en nog vele andere soorten kruiden.

Op Zanzibar is het hele jaar warm en zonnig, de gemiddelde jaartemperatuur varieert tussen de 24 en 28 graden. In de maanden maart tot en met mei valt de meeste regen.

Het tijdverschil met Nederland is in de zomer 1 uur en in de winter 2 uur.

Bij aankomst bent u verplicht om u inentingspaspoort te tonen met hierin een geldige gele koorts stempel. Nederlandse hebben een geldig paspoort nodig dat tot zes maanden na afloop van de reis geldig is. Ook heeft u voor Zanzibar een visum nodig dit kunt u van te voren in Nederland aanschaffen of ter plaatse voor USD 50 p.p. contant.

zanzibar map