Namibië

Namibië is één van de meest indrukwekkende bestemmingen op het Afrikaanse continent. De contrasten zijn enorm van warme rode zandduinen tot groene vlaktes, een ruige kustlijn en glooiende gebergtes. In Namibië vindt je ook verschillende natuurverschijnselen zoals de Kalahari woestijn, de duinen van Sossuvlei, Fish River Canyon en in het noorden één van de voornaamste wildparken van Namibië,Etosha National Park.

Het Etosha National Park tot de oudste en meest bekende parken van Zuidelijk Afrika. Een kwart van het park wordt in beslag genomen door de Etosha Pan, een zoutmeer dat alleen in onze winter water bevat.

Namibië is gelegen in Zuidelijk Afrika aan de Atlantische Oceaan en tevens het dunbevolkste  land van Afrika.

In Namibië is er geen tijdverschil met Nederland. Er wordt Duits, Engels en Afrikaans gesproken. Betalen doet u met de Namibische dollar.

Namibië is een ideale bestemming om per huurauto te verkennen. Het is ruig en onbedorven en u vindt er ruimte in de meest letterlijke zin van het woord. U kunt op zoek gaan naar wild in Etosha National Park, de Rode zandduinen in Sossuvlei gaan beklimmen of op bezoek gaan bij een Himbastam.

Windhoek is de hoofdstad van Namibië en het economisch centrum van het land. Hier vindt je een mengelmoes van culturen en veel Duitse invloeden.

Namibië